24 oktober

Internationale Dag van de Verenigde Naties

24 oktober - over 208 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag van de Verenigde Naties

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Frequente bezoeker van deze site als u ongetwijfeld bent, hoeven we u niet uit te leggen dat de Verenigde Naties beslist niet schuw zijn met het organiseren van Dagen Van... De VN hebben inmiddels meer dan 90 Dagen in het leven geroepen, veelal rondom maatschappelijke en culturele thema's. Maar op 24 oktober is het tijd om de organisatie zélf centraal te zetten.

We vieren op de Dag van de Verenigde Naties het belang van deze club verenigde landen. We kijken naar de impact van hun werk op sociaalmaatschappelijke, -culturele en -economische thema's, bijvoorbeeld via de milleniumdoelen en de Werelddoelen voor Duurzame Ontwikkeling.

Overigens is de Dag van de VN niet de enige Dag van de VN. Er is ook de Dag van de Vermiste of Ontvoerde VN-medewerkers en de Dag van de VN-Vredesmacht.

Alle informatie over deze Dag is te vinden op , waar anders, de website van de Verenigde Naties.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Verenigde Naties!
Verwante Dagen

Wereld UFO-Dag
2 juli
Unidentified Flying Objects, of UFO's, zijn al jarenlang onderwerp van fervente discussies onder een niche-groep fanatiekelingen. Bestaan de groene mannetjes nu wel of niet, en komen ze werkelijk ons planeetje bezoeken?

Internationale Dag van Herdenking van de Rwandese Genocide
7 april
De Rwandese genocide was één van de vreselijkste massamoorden uit de geschiedenis. Op 7 april wordt de slachtoffers van deze daad herdacht en wordt er stilgestaan bij hoe zulke gruwelijke evenementen kunnen ontstaan én uiteraard kunnen worden voorkomen.

Wereld Orgasmedag
21 december
Wereld Orgasmedag is een Dag waarop we allemaal in een ultieme, simultane staat van extase proberen te komen. Alsof we nergens meer boos over hoeven te zijn.

24
oktober

24 okt

Deze site gebruikt Cookies.