24 oktober

Internationale Dag van de Verenigde Naties

aandacht24 oktober - over 94 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 30 november 00:00

Internationale Dag van de Verenigde Naties

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Frequente bezoeker van deze site als u ongetwijfeld bent, hoeven we u niet uit te leggen dat de Verenigde Naties beslist niet schuw zijn met het organiseren van Dagen Van...

Voornamelijk is dat tegen ziekten of maatschappelijke problemen, maar 24 oktober steekt de coöperatie van alle landen ter wereld een veer in zijn eigen reet: Op de Internationale Dag van de Verenigde Naties staat de organisatie zelf centraal. Wat we van deze Dag kunnen verwachten? We staan stil bij het belangrijke werk dat de VN doet en denken aan het belang van de VN tijdens wereldproblemen.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Verenigde Naties!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Vrede
21 september
Op 21 september ieder jaar vragen de Verenigde Naties aan alle lidstaten die in oorlog verkeren, een etmaal lang een staakt-het-vuren in te zetten. Ook vredelievende staten zouden op deze Dag wereldvrede moeten herdenken.

Internationale Dag van de Sociale Rechtvaardigheid
20 februari
Ieder jaar op 20 februari organiseren de Verenigde Naties de Internationale Dag van de Sociale Rechtvaardigheid. De Dag is bedoeld om de focus te leggen op hoe wij zo sociaal mogelijk kunnen omgaan met onze medemens.

Europese Dag van Stichtingen en Donoren
1 oktober
De Europese dag van stichtingen en donoren werd in 2013 opgericht om het bewustzijn te vergroten en het werk van stichtingen van vieren. Nu, in zijn vierde jaar, willen DAFNE, The Donors and Foundations Network in Europa, hun netwerken en het brede publiek van over het hele continent aanmoedigen om 'het verhaal van filantropie' te vertellen, en het publiek inzichten bieden in het waardevolle en diverse werk van stichtingen.

Deze site gebruikt Cookies.