24 oktober

Internationale Dag van de Verenigde Naties

24 oktober - over 33 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag van de Verenigde Naties

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Frequente bezoeker van deze site als u ongetwijfeld bent, hoeven we u niet uit te leggen dat de Verenigde Naties beslist niet schuw zijn met het organiseren van Dagen Van... De VN hebben inmiddels meer dan 90 Dagen in het leven geroepen, veelal rondom maatschappelijke en culturele thema's. Maar op 24 oktober is het tijd om de organisatie zélf centraal te zetten.

We vieren op de Dag van de Verenigde Naties het belang van deze club verenigde landen. We kijken naar de impact van hun werk op sociaalmaatschappelijke, -culturele en -economische thema's, bijvoorbeeld via de milleniumdoelen en de Werelddoelen voor Duurzame Ontwikkeling.

Overigens is de Dag van de VN niet de enige Dag van de VN. Er is ook de Dag van de Vermiste of Ontvoerde VN-medewerkers en de Dag van de VN-Vredesmacht.

Alle informatie over deze Dag is te vinden op , waar anders, de website van de Verenigde Naties.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Verenigde Naties!
Verwante Dagen

Europese Dag van Stichtingen en Donoren
1 oktober
De Europese Dag van Stichtingen en Donoren is in 2013 opgericht om het bewustzijn te vergroten en het werk van stichtingen te vieren. DAFNE, The Donors and Foundations Network in Europa, wil zijn netwerken en het brede publiek van over het hele continent aanmoedigen om 'het verhaal van filantropie' te vertellen, en het publiek inzichten bieden in het waardevolle en diverse werk van stichtingen.

Dag van de Zeevaarder
25 juni
De Dag van de Zeevaarder is weer een Dag die door de Verenigde Naties is uitgeroepen, en vindt ieder jaar op 25 juni plaats. De Dag werd opgericht tijdens een conferentie in Manilla (Filipijnen) in 2010, met als reden om stil te staan hoe belangrijk de taak van de dappere matrozen op de zeven zeeën wel niet is.

Internationale Dag van de Vermiste of Ontvoerde VN-medewerkers
25 maart
Ieder jaar op 25 maart houden de Verenigde Naties de Dag van hun Vermisten en Gedetineerden. Niet de algemene Dag van de Vermisten (want die is op 30 augustus), maar een Dag van Vermiste VN-medewerkers.

24
oktober

24 okt

Komende Dagen
Wereld Neushoorndag
Wereld Neushoorndag
22 september
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Deze site gebruikt Cookies.