24 oktober

Internationale Dag van de Verenigde Naties

24 oktober - over 154 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Verenigde Naties

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Frequente bezoeker van deze site als u ongetwijfeld bent, hoeven we u niet uit te leggen dat de Verenigde Naties beslist niet schuw zijn met het organiseren van Dagen Van... De VN hebben inmiddels meer dan 90 Dagen in het leven geroepen, veelal rondom maatschappelijke en culturele thema's. Maar op 24 oktober is het tijd om de organisatie zélf centraal te zetten.

We vieren op de Dag van de Verenigde Naties het belang van deze club verenigde landen. We kijken naar de impact van hun werk op sociaalmaatschappelijke, -culturele en -economische thema's, bijvoorbeeld via de milleniumdoelen en de Werelddoelen voor Duurzame Ontwikkeling.

Overigens is de Dag van de VN niet de enige Dag van de VN. Er is ook de Dag van de Vermiste of Ontvoerde VN-medewerkers en de Dag van de VN-Vredesmacht.

Alle informatie over deze Dag is te vinden op , waar anders, de website van de Verenigde Naties.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Verenigde Naties!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Vrijwilliger
5 december
We denken op de Internationale Dag van de Vrijwilliger uiteraard aan hen, die zich vaak dag in dag uit inzetten voor de medemens. Voorlezen aan de blinden, boodschappen doen met bejaarden, of gewoon de straat schoonhouden om Uw leefomgeving schoon te houden.

Wereld Douanedag
26 januari
Verre reizigers kennen het wel: Dat urenlange gezeik voor lange rijen paspoortcontroles, wachten op een stempeltje om het land binnen te komen. Hier in Europa hebben we er als consument niet veel last meer van door het Schengenverdrag, maar als we naar ergens buiten ons continent vliegen krijgen we te maken met de douane.

Internationale Dag ter voorkoming van Zelfdoding
10 september
Ieder jaar staan we op 10 september stil bij iedereen die lijdt aan suïcidale neigingen, en aan alle slachtoffers van zelfdoding. Want nee, de neiging tot zelfdoding is niet "een beetje depri" zijn, het is een serieuze ziekte die ook als zodanig moet worden behandeld.

Deze site gebruikt Cookies.