26 augustus

Internationale Dag van de Hond

LET OP: deze Dag is in 2023 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2023 versie van deze Dag.
26 augustus 2023 - 182 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 21:01

Internationale Dag van de Hond

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Mens' beste vriend, trouwe viervoeter, woorden schieten tekort om te beschrijven wat de emotionele, relationele en ook culturele impact van de hond is op de mens. Wat zeggen we, op de mensheid! We hebben honden al vroeg weten te domesticeren en al snel werd dat een onmisbare factor in ons leven. Honden helpen ons gezelschap houden, maar zorgen ook voor veiligheid en hulp bij het houden van andere dieren. Nu in Nederland zo'n een op de tien inwoners een hond in huis heeft is het gezelschapsdier ook niet meer uit het straatbeeld weg te denken. We staan bij de dieren stil op 26 augustus, ieder jaar.

De Internationale Dag van de Hond is inmiddels net zo universeel aanwezig als de hond zelf. Er is geen specifieke organisator van de Dag; die wordt wereldwijd gevierd door dierenorganisaties en liefhebbers. Er is daarom ook niet één bron om evenementen te vinden. In plaats daarvan zijn er door het hele land en over de hele wereld evenementen zoals shows en bijeenkomsten die draaien om de hond.

U kunt natuurlijk ook zelf meedoen door Loebas gewoon een extra snack en een aai over de bol te geven.

Omdat er geen officiële organisator is, is er ook geen officiële website. U kunt in de tussentijd terecht op websites zoals deze van de International Organization of Animal Protection of Amerikaanse websites zoals nationaldogday.com.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Hond!
Verwante Dagen

Wereld Okapidag
18 oktober
De okapi is een gek beest dat rechtstreeks uit een Harry Potter-boek lijkt te komen. Het dier lijkt met zijn lichaam van een paard en de benen van een zebra op een vreemde fout van de natuur, maar de okapi is een hartstikke normaal dier waar niets mis mee is - maar die helaas wel bedreigd wordt van alle kanten.

Internationale Dag van de Aap
14 december
Laten we wel wezen: De aap is het leukste dier dat er bestaat. Grappig, slim, lief... Niet heel gek dus dat er een speciale Dag wordt gewijd aan de vrolijke boombewoners, en dat gebeurt op 14 december tijdens de Internationale Dag van de Aap.

Internationale Dag van de Pinguin
25 april
Zijn pinguïns niet schitterend? Van de nobele keizerspinguïn tot de minder majestueuze kleine vogels, de pinguïn staat symbool voor hoe het meest zuidelijke continent helemaal niet alleen koud en dor is.

26
augustus

26 aug

Komende Dagen
Wereld Anosmiedag
Wereld Anosmiedag
27 februari
Wereld RSI-Dag
Wereld RSI-Dag
28 februari
Deze site gebruikt Cookies.