8 augustus

Internationale Kattendag

8 augustus - over 48 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Kattendag

Categorie:
110-bug Dieren

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De kat is een van de leukste huisdieren die er zijn. Je kunt altijd leuk spelen met de schattige en speelse vierpotigen, maar tegelijkertijd heb je er weinig omkijken naar omdat katten zichzelf prima kunnen redden. Een goude combinatie, vinden miljoenen mensen. De kat is wereldwijd, naast de hond, het meestvoorkomende huisdier, en op Internationale Kattendag of de Internationale Dag van de Kat staat het dier centraal.

Internationale Kattendag is in 2008 in het leven geroepen door het International Fund for Animal Welfare en de Dag wordt sinds 2020 onderhouden door de nonprofit International Cat Care. Ook dierenwelzijnsorganisaties vieren de Dag jaarlijks op 8 augustus.

Wat u die Dag te doen staat, lijkt ons duidelijk. Verwen uw poezenbeest, geef hem of haar wat extra lekkers of een speeltje en bedank de katten in uw leven. Ook al begrijpen ze dat toch niet of boeit het ze niet eens - katten kunnen soms ook wel arrogant zijn.

Meer informatie is onder andere te vinden op Wikipedia.

Wilt u vaker Dagen zoals de Internationale Kattendag ontdekken? Meld u dan aan voor onze dagelijkse WhatsApp-dienst! Stuur FDV aan naar 06 424 00 533 om u direct aan te melden.

Wens iemand een Fijne Internationale Kattendag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Tijger
29 juli
De Internationale Dag van de Tijger wordt jaarlijks gehouden op 29 juli om wereldwijd aandacht voor het behoud van tijgers te vragen. Het gaat namelijk niet goed met de nobele katachtigen, die links en rechts door stropers en jagers worden afgeshoten voor hun huid, hun botten en voor de sport.

Internationale Dag van de Pinguin
25 april
Zijn pinguïns niet schitterend? Van de nobele keizerspinguïn tot de minder majestueuze kleine vogels, de pinguïn staat symbool voor hoe het meest zuidelijke continent helemaal niet alleen koud en dor is.

Internationale Dag van de Dierenarts
27 april
Iedere laatste zaterdag in april is het de Internationale Dag van de Dierenarts. Dat behoeft niet echt een uitleg wel? Volgens de organisatoren van de World Veterinary Assocation (WVA) is de dierenarts een belangrijke schakel in het welzijn van allerlei (huis)dieren.

8
augustus

8 aug

Deze site gebruikt Cookies.