Walvishaaien zijn magnifieke dieren. Ze combineren het beste van beide dieren: de imposante grootte van de walvis en de griezelige intensiteit van de haai. Toch gaat het niet erg goed met de walvishaai. Door overbevissing en klimaatverandering sterven de vissen bij bosjes af. Eeuwig zonde. Op 30 augustus staan we daarbij stil. Het is dan namelijk de Internationale Dag van de Walvishaai.
Wereld Walvishaaiendag wordt gevierd door tientallen dierenrechten- en milieuorganisaties van over de hele wereld. Tijdens de Dag wordt er aandacht voor het dier gevraagd, wordt er geld ingezameld voor onderzoek en bescherming, en kunt u in bijvoorbeeld aquaria meer leren over de vissen.
Een officiële website is er niet, maar kijk bijvoorbeeld eens op websites als deze.
Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Walvishaai!
Dat vogels ieder jaar op en neer vliegen van warme naar koude oorden leerden we vroeger op de basisschool al. Tijdens de grote vogeltrek vliegen vogels jaarlijks naar het warme zuiden, maar rond mei komen zij weer terug naar ons land waar het kwik dan weer stijgt.
De mus is het razendsnelle, kleine vogeltje dat in Nederland veelvuldig voorkomt. Wat zeggen we, wereldwijd is het een van de populairste vogeltjes, en dat verdient zeker een eigen Dag.
Helaas hebben we in dit land maar weinig bevers. In de Biesbosch hangen er een paar rond, rond de Gelderse Poort ook, maar daar houdt de aanwezigheid van de uit de kluiten gewassen eekhoorns wel een heel eind op.