18 september

Equal Pay Day

18 september - 70 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 14 november 10:33


Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Noem ons maar radicaal, maar wij vinden dat iedereen in dezelfde functie hetzelfde zou moeten verdienen. Ongeacht of je nou vrouw of man bent. Dat is helaas nog lang niet het geval - niet in derdewereldlanden, maar ook niet in Nederland en de rest van Europa. Op 18 september vieren we Equal Pay Day, of de Dag van de Gelijke Betaling, om aandacht te vragen voor de loonkloof en om na te denken over oplossingen daarvoor.

De internationale Equal Pay Day is bedoeld om stil te staan bij het feit dat vrouwen meestal vaak tot wel een vijfde minder loon verdienen dan hun mannelijke collega's. Dat heeft een hele reeks aan oorzaken, waar we op deze Dag oplossingen voor proberen te vinden. U kunt op deze Dag rekenen op voorlichtingscampagnes vanuit de overheid en van belangenorganisaties zoals Women Inc., dat zich in Nederland hard maakt voor de bestrijding van de loonkloof.

De internationale versie van deze Dag is opgericht door de Verenigde Naties en richt zich met name op salarisongelijkheid in arme landen. De VN pleiten voor meer gelijkheid, omdat dat onderdeel is van een van de Duurzaamheidsdoelstellingen die het zich heeft opgelegd. Er is ook een Europese variant van de Dag, die op 15 november plaatsvindt.

U vindt meer informatie op de website van de Verenigde Naties.

Wens iemand een Fijne Equal Pay Day!
Verwante Dagen

Europese Dag van de Gelijke Betaling
15 november
Alle emancipatiedoelen ten spijt verdienen vrouwen nog steeds niet zoveel als mannen. Gemiddeld genomen is het salaris van vrouwen 13 procent lager dan van mannelijke collega's in dezelfde sectoren.

Internationale Dag van de Post
9 oktober
Post krijgen is leuk! Ansichtkaarten, blauwe belastingenveloppen, gas-, water-, licht-, internet, telefoon, TV-rekeningen... Wie krijgt ze niet graag? In een tijd van constante progressie in technologie krijgt de post het zwaarder elke dag.

Dag van de Arbeid
1 mei
Geef het maar toe: Ook u zit vaak genoeg op de klok te kijken tijdens het werk. Die laatste twee uurtjes, die 4-uursdip, daar heeft u soms helemaal geen zin in.

Deze site gebruikt Cookies.