18 september

Equal Pay Day

LET OP: deze Dag is in 2022 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2022 versie van deze Dag.
18 september 2022 - 442 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 14 november 10:33


Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Noem ons maar radicaal, maar wij vinden dat iedereen in dezelfde functie hetzelfde zou moeten verdienen. Ongeacht of je nou vrouw of man bent. Dat is helaas nog lang niet het geval - niet in derdewereldlanden, maar ook niet in Nederland en de rest van Europa. Op 18 september vieren we Equal Pay Day, of de Dag van de Gelijke Betaling, om aandacht te vragen voor de loonkloof en om na te denken over oplossingen daarvoor.

De internationale Equal Pay Day is bedoeld om stil te staan bij het feit dat vrouwen meestal vaak tot wel een vijfde minder loon verdienen dan hun mannelijke collega's. Dat heeft een hele reeks aan oorzaken, waar we op deze Dag oplossingen voor proberen te vinden. U kunt op deze Dag rekenen op voorlichtingscampagnes vanuit de overheid en van belangenorganisaties zoals Women Inc., dat zich in Nederland hard maakt voor de bestrijding van de loonkloof.

De internationale versie van deze Dag is opgericht door de Verenigde Naties en richt zich met name op salarisongelijkheid in arme landen. De VN pleiten voor meer gelijkheid, omdat dat onderdeel is van een van de Duurzaamheidsdoelstellingen die het zich heeft opgelegd. Er is ook een Europese variant van de Dag, die op 15 november plaatsvindt.

U vindt meer informatie op de website van de Verenigde Naties.

Wens iemand een Fijne Equal Pay Day!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Post
9 oktober
Post krijgen is leuk! Ansichtkaarten, blauwe belastingenveloppen, gas-, water-, licht-, internet, telefoon, TV-rekeningen... Wie krijgt ze niet graag? In een tijd van constante progressie in technologie krijgt de post het zwaarder elke dag.

Dag van de Arbeid
1 mei
Geef het maar toe: Ook u zit vaak genoeg op de klok te kijken tijdens het werk. Die laatste twee uurtjes, die 4-uursdip, daar heeft u soms helemaal geen zin in.

Dag van de Systeembeheerder
28 juli
Systeembeheerders hebben het zwaar. Vergis u niet. Na jarenlange scholing en ervaring, hele weekenden weggooien om kleine programmaatjes te schrijven op donkere zolders en duizenden bladzijden lezen in handboeken zijn de systeembeheerders vloeiend geworden in HTML, Perl, Java, Python, C, C++ en Unix.

18
september

18 sep

Deze site gebruikt Cookies.