18 juni

Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie

18 juni - 166 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 31 december 09:11

Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie

Categorie:
125-food Voedsel

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Omdat duurzaamheid helemaal hip is moet de wereld vergroenen. Zelfs als u uit eten gaat ontkomt u er niet aan. Dat wordt op 18 juni extra erg, want dan is het namelijk de Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie. Tijdens die Dag promoten de Verenigde Naties duurzaamheid in restaurants, en roepen zij eettenten op figuurlijk groener eten te serveren.

De Dag van de Duurzame Gastronomie is onderdeel van de duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties. Aangesloten lidstaten dienen 18 juni aan te grijpen om restaurants te stimuleren om meer te letten op agriculturele ontwikkeling, voedselveiligheid en biodiversiteit. Daarnaast komen er ook campagnes om het grote publieke meer te wijzen op de mogelijkheden van duurzaamheid in de gastronomie.

Meer informatie is onder andere te vinden op deze website van UNESCO.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie!




Verwante Dagen

Internationale Dag van het Bier
1 augustus
Eindelijk. Een Dag waar we echt iets aan hebben. De Internationale Dag van het Bier. De eerste vrijdag van augustus is het raak: goudgele rakkers wegzuipen tot je niet meer kunt.

Wereld Koffiedag
1 oktober
Koffie, het zwarte goud. We kunnen niet meer zonder. Er gaat geen dag voorbij op onze redactie of we tikken weer wat liters pleur achterover. De energie van de caffeine, de rijke geur van grove maling, de bittere smaak van een dampende mok ochtendritueel, dat is wat ons op de been houdt op een gemiddelde dag.

Wereld Tapasdag
19 juni
Wat is er nou leuker én lekkerder dan tapas? Het vingervoedsel in kleine hoeveelheden verovert ook in razend tempo de Nederlandse gastronomie, en land van herkomst Spanje wrijft in zijn handen door die culinairculturele marketing.

Deze site gebruikt Cookies.