We leven in een digitaal tijdperk, vol met e-mail, sociale netwerken en online profielen. Twitter, Facebook en LinkedIN vieren hoogtijdagen, al onze informatie wordt opgeslagen op servers waarvan we niet weten waar ze staan en wat er mee gebeurt. Maar het gemak en plezier waarmee we deze informatie op het wereldwijde web spuien heeft een keerzijde.
Misbruik Want de informatie is voor veel mensen te vinden en ook net zo makkelijk te misbruiken. En wij weten het vaak niet. Het doel van de Internationale Data-Privacy Dag is om de digitale consument wegwijs te maken in het verkeer van bits en bytes en wat er mee gedaan wordt. Want er kan flink misbruik van gemaakt worden van alle creditcardgegevens en beschamende vakantiefoto's, en daarvoor moet de multimediale computergebruiker gewaarschuwd worden, zo vinden de oprichters van de The Privacy Projects - een denktank uit Amerika die opkomt voor digitale gegevensbescherming.
Op De Dag van de Dataprivacy moedigen de organisatoren iedereen - zowel consumenten als bedrijven - aan om in dialoog te gaan en te bedenken hoe zij verstandig kunnen combineren tussen technologische vooruitgang en veilige online aanwezigheid.
De Dag Van De Dataprivacy vindt ieder jaar plaats op 28 januari, en is in 2009 uitgeroepen. Meer informatie is te vinden op www.StaySafeOnline.org.
Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Dataprivacy!
Iedere tweede vrijdag in december is het Paarse Vrijdag. Op die Dag dragen scholieren en studenten de hele dag paarse kleding, om daarmee hun solidariteit te tonen met de LGBT-gemeenschap.
International Day for the Right to the Truth Concerning Gross Human Rights Violations and for the Dignity of Victims. Een hele mond vol. De naam zegt eigenlijk al genoeg over wat we vieren.
Mijnen zijn gevaarlijke dingen waar we zelfs anno 2019 nog veel last van hebben. Wereldwijd eisen land/zee/lucht-mijnen per jaar zo'n 6,000 levens, maar volgens de VN worden dat er wel 'substantieel minder'.