De Verenigde Naties hebben 21 april uitgeroepen tot Internationale Dag van de Creativiteit en Innovatie. Op die Dag staat de organisatie stil bij het belang van creativiteit voor de mens. "Er komt mogelijk nooit een universeel begrip van creativiteit", zegt de VN. En toch is creativiteit van levensbelang - zeker met de grote uitdagingen die op ons af staan te komen.
De Dag van de Creativiteit is bedoeld om aandacht te vragen voor het belang van creativiteit voor menselijke groei. Dat draait specifiek ook om de creatieve economie: kunstenaars, schrijvers, filmmakers... Zij zijn een belangrijk deel van de wereldeconomie en de menselijke ontwikkeling.
Tijdens de Dag worden er dan ook evenementen georganiseerd waarbij wordt nagedacht over de vraag hoe overheden de creatieve economie kunnen stimuleren. Ook draait de Dag deels om stilstaan bij de coronapandemie en de effecten die de ziekte had op creativiteit.
Theater. Dat is, zullen we maar zeggen, een film die je niet op pauze kunt zetten, niet mee naar huis kunt nemen en niet terug kunt spoelen als je iets niet begrijpt.
In 1805 werd een groot kinderboekenschrijver geboren: Hans Christiaan Andersen. Deze Deense verhalenverteller kent u wel van de sprookjes van vroeger: De Prinses op de Erwt, de Kleine Zeemeermin of het Meisje met de Zwavelstokjes.
Zonder geschiedenis zijn we nergens, en zonder archeologie zouden we geen idee hebben wat die geschiedenis precies is. Op $datum vindt ieder jaar de Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen plaats, om ons te wijzen op hoe belangrijk deze plekken zijn voor onze cultuur.