Deze Dag bestaat al sinds 1996. Toen richtte de International Federation of Biomedical Laboratory Science (IFBLS) een Dag op voor hun eigen beroepsgroep. Tijdens deze Dag wordt er aandacht gevraagd voor labonderzoek in met name de gezondheidssector. De Dag is bedoeld om de werknemers die dagelijks in witte jassen door microscopen te turen eens extra in het zonnetje te zetten.
Tijdens de Dag worden er over de hele wereld evenementen gehouden, met name in ziekenhuizen en andere medische centra. Het thema draait zowel dit jaar als volgend jaar om de rol van biomedisch laboratoriumonderzoek tijdens de coronacrisis.
In Nederland wordt de Dag ook gevierd, maar dan als Dag van de Analist. De Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratoriummedewerkers organiseert een evenement op in het UMCG met André Kuipers als spreker. Die zal zich daar thuisvoelen; Kuipers is naast astronaut ook zelf medicus.
Ieder jaar op 12 februari vieren we Wereld Darwindag, een Dag die volledig in het teken staat van wetenschapper Charles Darwin. Die naam kent u ongetwijfeld van de evolutietheorie, de leer over hoe levensvormen ontwikkelen.
In 1950 werd de eerste conventie van de World Meteorological Organization gehouden, en naar aanleiding daarvan werd ook op 23 maart elk jaar de Internationale Dag van de Meteorologie gehouden.
Al sinds de tijden van Copernicus droomt de mensheid van het vliegen. Sterker nog, dat gebeurde al in Biblische tijden . Nadat we onze nekken eeuwenlang hebben verkrampt met omhoog kijken, was het in 1903 dan echt zover.