15 april

Internationale Dag van de Biomedische Laboratoriumwetenschap

15 april - 70 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van de Biomedische Laboratoriumwetenschap

Categorie:
151-telescope Wetenschap en techniek

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Deze Dag bestaat al sinds 1996. Toen richtte de International Federation of Biomedical Laboratory Science (IFBLS) een Dag op voor hun eigen beroepsgroep. Tijdens deze Dag wordt er aandacht gevraagd voor labonderzoek in met name de gezondheidssector. De Dag is bedoeld om de werknemers die dagelijks in witte jassen door microscopen te turen eens extra in het zonnetje te zetten.

Tijdens de Dag worden er over de hele wereld evenementen gehouden, met name in ziekenhuizen en andere medische centra. Het thema draait zowel dit jaar als volgend jaar om de rol van biomedisch laboratoriumonderzoek tijdens de coronacrisis.

In Nederland wordt de Dag ook gevierd, maar dan als Dag van de Analist. De Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratoriummedewerkers organiseert een evenement op in het UMCG met André Kuipers als spreker. Die zal zich daar thuisvoelen; Kuipers is naast astronaut ook zelf medicus.

Meer informatie is te vinden op de website van de IFBLS.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Biomedische Laboratoriumwetenschap!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Maan
20 juli
Op 21 juli 1969 zette de mensheid zijn grootste stap ooit. Neil Armstrong zette toen voor het eerst een voet op een ander hemellichaam. De maanlanding mocht dan wel voortkomen uit een Koude Oorlog met het doel de Sovjets technologisch af te troeven, maar het zorgde wel voor een van de meest historisch significante momenten in onze 10.

Internationale Dag van de Fotografie
19 augustus
Foto's maken is de laatste jaren voor iedereen bijzonder toegankelijk geworden. Zijn het niet de immer dalende prijzen van camera's, dan zijn het wel de steeds betere camera's die we in telefoons stoppen.

Internationale Dag van de Wetenschap
10 november
Wetenschap en de zoektocht naar de waarheid zijn van levensbelang voor de mens. Hoe lang hadden we ziek moeten blijven zonder penicilline of zelfs het coronavaccin, hoeveel harder hadden we moeten werken zonder de stoommachine en hoe donker waren de dagen geweest zonder de gloeilamp?

Deze site gebruikt Cookies.