Deze Dag bestaat al sinds 1996. Toen richtte de International Federation of Biomedical Laboratory Science (IFBLS) een Dag op voor hun eigen beroepsgroep. Tijdens deze Dag wordt er aandacht gevraagd voor labonderzoek in met name de gezondheidssector. De Dag is bedoeld om de werknemers die dagelijks in witte jassen door microscopen te turen eens extra in het zonnetje te zetten.
Tijdens de Dag worden er over de hele wereld evenementen gehouden, met name in ziekenhuizen en andere medische centra. Het thema draait zowel dit jaar als volgend jaar om de rol van biomedisch laboratoriumonderzoek tijdens de coronacrisis.
In Nederland wordt de Dag ook gevierd, maar dan als Dag van de Analist. De Nederlandse Vereniging van bioMedisch Laboratoriummedewerkers organiseert een evenement op in het UMCG met André Kuipers als spreker. Die zal zich daar thuisvoelen; Kuipers is naast astronaut ook zelf medicus.
Tijdens de Dag van de Uitvinders herdenken we wereldwijd grote uitvinders die ons leven hebben veranderd, maar moedigen we ook huidige uitvinders aan om vooral door te gaan met innoveren.
Statistieken, dat klinkt als iets heel ingewikkelds en wiskundigs, en ook niet echt heel boeiend om eerlijk te zijn. Wees gerust, op Wereld StatistiekDag hoeft u zelf niets te berekenen of formules toe te passen op iets, maar u moet wel even beseffen hoe belangrijk het is dat dergelijk werk door bepaalde mensen en organisaties wordt gedaan.
TV is een van de invloedrijkste media die er wereldwijd bestaan. Daarom hebben de Verenigde Naties in 1996 21 november uitgeroepen tot Wereld Televisiedag, een Dag waarop wereldwijd aandacht wordt besteed aan de invloed die televisie heeft op mensen.