Ieder jaar op 11 december eren wij de hoge plekken van de aarde: bergen! Want Nederland mag dan wel plat zijn, dat is de rest van de wereld zeer zeker niet. De wereld wordt overal bebouwd, en veel volkeren bouwen hun dorpen of steden dan ook hoog en droog. Daarom hebben we de Internationale Dag van de Bergen, en daarmee leren we hoe we moeten leven mét bergen, om de "mogelijkheden van bergontwikkeling te benadrukken" en om in het algemeen bergen te eren voor wat ze zijn!
Deze Dag is in 2003 opgericht door de Food and Agriculture Organization (FAO), en is later door de VN als officiële VN-Dag doorgevoerd. Het thema van dit jaar is 'Mountains - Key to a Sustainable Future'. Het thema draait om duurzaamheid, en hoe bergen daarin een rol kunnen spelen.
Op 6 juni is het World Pest Day, dat is Wereld Plaagdierendag in het Nederlands. Het is een dag, die enkele jaren geleden in het leven geroepen is om wereldwijd bewustzijn te creëren rondom het belang van dierplaagbeheersing en preventie om zo de voedselveiligheid, leefomstandigheden, gezondheid van mens en dier en hygiënische bedrijfsvoering te beschermen.
Onze aardkloot bestaat voor 75% uit water en het is een essentieel deel van ons overlevingsproces, dus is het belangrijk goed met water om te gaan. De Verenigde Naties dachten daar in 1992 precies zo over, dus besloten zij naar aanleiding van een milieuconferentie een Dag op te richten.
Echte bossen heb je in Nederland niet echt. Het handjevol nationale parken hier zijn hooguit goedbeheerde wildparken, maar een echt bos kun je die nauwkeurig aangeplante hectares bomen niet noemen.