18 december

Internationale Dag van de Arabische Talen

18 december - over 264 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 november 11:31

Internationale Dag van de Arabische Talen

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op 18 december 1973 besloot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, in resolutie 3190 (XXVIII) om de Arabische taal onder de officiële talen van de Algemene Vergadering en de belangrijkste commissies te laten behoren. Daarmee werd de Arabische taal één van de officiële talen van de VN. Er spreken ongeveer 290 miljoen mensen Arabisch. En dat moeten we natuurlijk vieren. Vanaf 2012 doen we dat ieder jaar op 18 december, omdat toen ook die resolutie is aangenomen.

Alle info op eu.unesco.org

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Arabische Talen!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Intellectuele Erfgoed
26 april
Dat internet is maar lastig hoor. We hebben vaak geen idee wat het is en wat we er mee moeten. Dan maken we rare regeltjes die totaal niet te handhaven zijn en treden we idioot hard op tegen "overtreders".

Sint Maarten
11 november
Sint Maarten staat voor ons voor het uithollen van pompoenen in een blokhut, gevolgd door het aansteken van een kaarsje, om zo met een lampion zo lang mogelijk op te mogen blijven, en uiteindelijk deze creatie met veel pyromaanse gedragingen op een vuurstapel te deponeren.

Internationale Dag van het Theater
27 maart
Theater. Dat is, zullen we maar zeggen, een film die je niet op pauze kunt zetten, niet mee naar huis kunt nemen en niet terug kunt spoelen als je iets niet begrijpt.

18
december

18 dec

Komende Dagen
Wereld Backupdag
Wereld Backupdag
31 maart
Dag van de Grap
Dag van de Grap
1 april
Deze site gebruikt Cookies.