18 december

Internationale Dag van de Arabische Talen

LET OP: deze Dag is in 2021 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2021 versie van deze Dag.
18 december 2021 - 412 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 oktober 21:28

Internationale Dag van de Arabische Talen

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op 18 december 1973 besloot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, in resolutie 3190 (XXVIII) om de Arabische taal onder de officiële talen van de Algemene Vergadering en de belangrijkste commissies te laten behoren. Daarmee werd de Arabische taal één van de officiële talen van de VN. Er spreken ongeveer 290 miljoen mensen Arabisch. En dat moeten we natuurlijk vieren. Vanaf 2012 doen we dat ieder jaar op 18 december, omdat toen ook die resolutie is aangenomen.

Alle info op eu.unesco.org

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Arabische Talen!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Audiovisueel Erfgoed
27 oktober
Weet u nog? Vroeger? Toen schreven we nog. Met de hand. En daar legden we herinneringen mee vast. In "boeken". Moeten we überhaupt nog boeken halen? Of zijn het slechts overbodig gestorven bomen die te veel semi-interessante plaats innemen in de schaarste van uw kast?

Internationale Dag van de Culturele Diversiteit
21 mei
De Internationale Dag van de Culturele Diversiteit wordt ieder jaar op 21 mei door UNESCO georganiseerd. Het doel van de Dag is om de mensen de mogelijkheid te geven tijdelijk stil te staan bij het belang en het begrip van de waarden van culturele diversiteit en hoe we 'samen kunnen leven'.

Wereld Filosofiedag
16 november
De derde donderdag van november is een dag om eens 'totally flabbergasted' te worden. Het is dan namelijk Wereld Filosofiedag, opgericht door Unesco 'om te reflecteren op het reflecteren'.

18
december

18 dec

Komende Dagen
Wereld Kankerdag
Wereld Kankerdag
4 februari
Deze site gebruikt Cookies.