18 december

Internationale Dag van de Arabische Talen

LET OP: deze Dag is in 2021 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2021 versie van deze Dag.
18 december 2021 - 857 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 oktober 21:28

Internationale Dag van de Arabische Talen

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op 18 december 1973 besloot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, in resolutie 3190 (XXVIII) om de Arabische taal onder de officiële talen van de Algemene Vergadering en de belangrijkste commissies te laten behoren. Daarmee werd de Arabische taal één van de officiële talen van de VN. Er spreken ongeveer 290 miljoen mensen Arabisch. En dat moeten we natuurlijk vieren. Vanaf 2012 doen we dat ieder jaar op 18 december, omdat toen ook die resolutie is aangenomen.

Alle info op eu.unesco.org

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Arabische Talen!
Verwante Dagen

Nationale Molen- en Gemalendag
11 mei
Ons kaaslandje staat bekend om zijn molens. En geen gewone molens, nee, windmolens, watermolens én rosmolens. Tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag gooien molenaren hun deuren open voor het grote publiek, zodat we een inkijkje krijgen in de industrie die Nederland ooit groot heeft gemaakt.

Dag van het Kasteel
20 mei
Weet u niet wat u op Tweede Pinksterdag moet doen? Geen zin om bij de schoonmoeder op de koffie te gaan of om met moeder de vrouw over de Scheveningse meubelboulevard te slenteren?

Internationale Dag van het Intellectuele Erfgoed
26 april
Je zou soms kunnen denken dat de bescherming van intellectueel erfgoed zijn beste tijd wel heeft gehad met het internet. Maar niets is minder waar. Sterker nog, juist nu het internet zo belangrijk is voor de wereldeconomie is het juist essentieel om nieuw bedachte concepten goed te beschermen, omdat de concurrentie er anders mee aan de haal gaat.

18
december

18 dec

Deze site gebruikt Cookies.