18 december

Internationale Dag van de Arabische Talen

18 december - over 126 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05

Internationale Dag van de Arabische Talen

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Op 18 december 1973 besloot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, in resolutie 3190 (XXVIII) om de Arabische taal onder de officiële talen van de Algemene Vergadering en de belangrijkste commissies te laten behoren. Daarmee werd de Arabische taal één van de officiële talen van de VN. Er spreken ongeveer 290 miljoen mensen Arabisch. En dat moeten we natuurlijk vieren. Vanaf 2012 doen we dat ieder jaar op 18 december, omdat toen ook die resolutie is aangenomen.

Alle info op eu.unesco.org

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van de Arabische Talen!
Verwante Dagen

Dag van het Kasteel
6 juni
Weet u niet wat u op Tweede Pinksterdag moet doen? Geen zin om bij de schoonmoeder op de koffie te gaan of om met moeder de vrouw over de Scheveningse meubelboulevard te slenteren?

Dag van het Levenslied
8 mei
De Dag van het Levenslied is eigenlijk een festival dat toevallig de naam "Dag van..." opgespeld heeft gekregen. Toch vinden we het de moeite waard om de Dag van het Levenslied even te noemen.

Dag van de Zachte G
7 juli
De redactie van Fijne Dag Van bestaat uit een mix van Limburgers en Brabanders. We hebben onderling veel verschillen - vlaai of Bossche Bollen tijdens de lunch, boergondisch carnaval of een ordinair zuipfestijn, Bavaria of Gulpener.

Deze site gebruikt Cookies.