Op 15 maart 1997 werd de Internationale Dag Tegen Politiegeweld opgericht door het Canadese "Montreal Collective Opposed to Police Brutality" als een actiedag tegen onnodig geweld door de sterke arm der wet. De Dag was aanvankelijk gekozen voor het gemak (15 maart viel dat jaar op een zaterdag), maar werd later - in 2000 - gelinkt aan een incident in Zwitserland, waar politieagenten twee kinderen van 11 en 12 jaar doodsloegen. Sindsdien is de Dag een symbool om te protesteren tegen ongeoorloofd geweld door de politie. Dat doen mensen wereldwijd door bijvoorbeeld marsen te organiseren en media-aandacht te vragen.
Het is niet zo dat excessief politiegeweld alleen in corrupte derdewereldlanden voor komt. De Dag is bijvoorbeeld opgericht in Canada en later afgeleid van een incident in Zwitserland. In Amerika wordt de Dag gevierd op 22 oktober.
Informatie op het internet bestaat vooral uit blogs die oproepen tot actie, maar via Wikipedia komt u qua informatie een heel eind. Of zoek eens op Google naar de Dag.
Wens iemand een Fijne Internationale Dag tegen Politiegeweld!
In 2001 (hoewel sommige bronnen 1990 als beginjaar adopteren) riepen de Verenigde Naties 20 november uit tot de Internationale Dag voor de Industrialisering van Afrika, het "vergeten continent".
Prinsjesdag, het feest van de democratie. De ‘Derde Dinsdag van September’ is een begrip dat gelijk staat aan gekke hoedjes, een lange parade en het traditiegetrouw spellen van economisch onheil voor de komende periode.
Ieder jaar vieren de Verenigde Naties op 9 december de Internationale Dag tegen Corruptie. Corruptie is het misbruiken van macht, bijvoorbeeld een gunst verlenen voor smeergeld.