Hondsdolheid is een dodelijke virusziekte die nog vooral voorkomt in derdewereldlanden. Het hondsdolheid-, of rabiësvirus, wordt doorgegeven door het bijten of likken door een dier dat het virus draagt - vaak een hond, een vleermuis of een aap. Zonder de juist inentingen of medicijnen is de ziekte dodelijk binnen 24 uur. Sterker nog, meer dan 55,000 mensen sterven hier jaarlijks aan. En da's toch vrij heftig.
De Global Alliance For Rabies Control heeft daarom de Internationale Dag tegen Hondsdolheid in het leven geroepen. Ieder jaar op 28 september wordt aandacht gevraagd voor deze ziekte door promotiecampagnes en inentingssessies aan te gaan over de hele wereld.
Iedere laatste zondag van januari staat de wereld stil bij patiënten van lepra, een medische zenuwaandoening die wordt veroorzaakt door een bacterie, en verschillende delen van het lichaam kan beïnvloeden.
In de week van Dress Red Day - ieder jaar op 29 september - organiseert de Hartstichting allerlei activiteiten om stil te staan bij de impact van Hart- en Vaatziekten.
Wereld Parkinsonsdag wordt ieder jaar gehouden op 11 april, de geboortedag van Dr. James Parkinson, de wetenschapper die de stoornis ontdekte waardoor de patiënt controle verliest over het zenuwstelsel.