In meer dan 25 landen in Europa op de eerste zondag in september de Europese Dag van de Joodse Cultuur plaats. De Dag wordt sinds 1999 gevierd. De Dag is opgericht om de diversiteit en rijkdom van het Joodse geloof uit te lichten. Dat gebeurt met een Europa-groot evenement moet de aandacht, dialoog, en herkenning van de Joodse cultuur versterkt worden. Ze zijn namelijk integraal deel van multicultureel Europa. En dat is natuurlijk helemaal waar.
Vorig jaar deden er 28 landen mee aan het evenement. Hoewel de Dag niet overal op 7 september wordt gevierd, is dit wel de officiële datum voor de Joodse feestdag. Meer informatie is te vinden op deze website.
Wens iemand een Fijne Europese Dag van de Joodse Cultuur!
Ons kaaslandje staat bekend om zijn molens. En geen gewone molens, nee, windmolens, watermolens én rosmolens. Tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag gooien molenaren hun deuren open voor het grote publiek, zodat we een inkijkje krijgen in de industrie die Nederland ooit groot heeft gemaakt.
Wat is een wereld zonder kunst? Een dode, dorre bende zonder kleur en plezier. Kunst is belangrijk voor de mensheid, omdat het ons maakt wie we zijn. Dat kunnen we uiteraard uitbundig vieren, en dat doen we specifiek op $datum.
Sint Maarten staat voor ons voor het uithollen van pompoenen in een blokhut, gevolgd door het aansteken van een kaarsje, om zo met een lampion zo lang mogelijk op te mogen blijven, en uiteindelijk deze creatie met veel pyromaanse gedragingen op een vuurstapel te deponeren.