26 april

Internationale Dag van het Intellectuele Erfgoed

26 april - 152 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Internationale Dag van het Intellectuele Erfgoed

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Je zou soms kunnen denken dat de bescherming van intellectueel erfgoed zijn beste tijd wel heeft gehad met het internet. Maar niets is minder waar. Sterker nog, juist nu het internet zo belangrijk is voor de wereldeconomie is het juist essentieel om nieuw bedachte concepten goed te beschermen, omdat de concurrentie er anders mee aan de haal gaat. We staan op 26 april stil bij het belang van dit proces, tijdens World IP Day.

De Dag van het Intellectueel Erfgoed is opgericht door de World Intellectual Property Organization, of de WIPO. Die grijpt de Dag aan om het belang ervan onder de aandacht te brengen, en met name bedrijven te leren er optimaal gebruik van te maken. Tijdens de Dag krijgen bedrijven bijvoorbeeld les in hoe intellectueel erfgoed kan worden beschermd, welke juridische haken en ogen eraan zitten, en hoe je het optimaal kan inzetten.

Meer informatie is te vinden op de website van de WIPO.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Intellectuele Erfgoed!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Kinderboek
2 april
In 1805 werd een groot kinderboekenschrijver geboren: Hans Christiaan Andersen. Deze Deense verhalenverteller kent u wel van de sprookjes van vroeger: De Prinses op de Erwt, de Kleine Zeemeermin of het Meisje met de Zwavelstokjes.

Dag van de Muziek
3 juni
De Dag van de Muziek vindt plaats in Den Helder, en is een evenement waarbij amateurmusici en -dansers de gelegenheid krijgen om zichzelf te presenteren aan het publiek, om zo aan potentiële nieuwe leden te komen.

Dag van de Romantische Muziek
19 augustus
Van Demus Rousos tot Neil Diamond en AbbA, ja zelfs bands als The Who maakten sporadisch nog wel eens een romantisch nummer. Want wat is muziek nou zonder romantiek?

Deze site gebruikt Cookies.