26 april

Internationale Dag van het Intellectuele Erfgoed

26 april - 102 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 november 11:31

Internationale Dag van het Intellectuele Erfgoed

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Dat internet is maar lastig hoor. We hebben vaak geen idee wat het is en wat we er mee moeten. Dan maken we rare regeltjes die totaal niet te handhaven zijn en treden we idioot hard op tegen "overtreders". En dan dat geld. Daar weten we ons ook maar geen raad mee. Want op internet is immers alles gratis, nietwaar? Soms gaat het ook wel goed hoor, maar over het algemeen weten we gewoon helemaal niet hoe we geld moeten verdienen met dat internet.

Verdienmodel
Leuk als dat dat is, zo'n alomtoegankelijke bron van informatie, het is voor veel mensen ook een bron van frustratie. Want alles gratis = geen geld verdienen. Dan hebben we het natuulijk over artiesten, fotografen, schrijvers... Eigenlijk iedereen die iets creatiefs uit zijn brein weet te laten komen heeft mogelijk last van het gratis delen op internet. En dan kunnen sociale media nog wel zo handig zijn voor promotionele activiteiten, als er geen brood mee op tafel komt is het natuurlijk vrij zinloos.

Al die creatieve producties vallen onder de noemer 'intellectueel erfgoed', en dat wordt een steeds schaarser goed. Daar moeten we eens flink wat meer over te weten komen - en dat gebeurt op 26 april. Al sinds 2001 is het dan de Internationale Dag van het Intellectueel Erfgoed. Tijdens deze Dag zult u her en der promoties zien, campagnes worden gevoerd, er worden workshops en lessen gegeven en de politiek staat er soms ook wel eens bij stil. Toch is het resultaat in Nederland dun gezaaid als we kijken naar de activiteiten van afgelopen jaren. Maar dat weerhoudt u er natuurlijk niet van om zelf iets te gaan ondernemen. Of om op z'n minst even stil te staan bij de laatste film die u gedownload heeft. Is het dat echt waard?

Kijk voor meer informatie de website van WIPO (World Intellectual Property Organization), de organisator van de Dag.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Intellectuele Erfgoed!
Verwante Dagen

Dag van de Muziek
6 juni
De Dag van de Muziek vindt plaats in Den Helder, en is een evenement waarbij amateurmusici en -dansers de gelegenheid krijgen om zichzelf te presenteren aan het publiek, om zo aan potentiële nieuwe leden te komen.

Nationale Gedichtendag
30 januari
Vandaag is het Gedichtendag, Een Dag waarop men ongegeneerd dichten mag. Rijmelarij komt ons allen ten deel, U zult de hele Dag poëzie lezen, oh zo veel.

Internationale Dag van de Arabische Talen
18 december
Op 18 december 1973 besloot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, in resolutie 3190 (XXVIII) om de Arabische taal onder de officiële talen van de Algemene Vergadering en de belangrijkste commissies te laten behoren.

26
april

26 apr

Deze site gebruikt Cookies.