26 april

Internationale Dag van het Intellectuele Erfgoed

26 april - 87 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Internationale Dag van het Intellectuele Erfgoed

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Je zou soms kunnen denken dat de bescherming van intellectueel erfgoed zijn beste tijd wel heeft gehad met het internet. Maar niets is minder waar. Sterker nog, juist nu het internet zo belangrijk is voor de wereldeconomie is het juist essentieel om nieuw bedachte concepten goed te beschermen, omdat de concurrentie er anders mee aan de haal gaat. We staan op 26 april stil bij het belang van dit proces, tijdens World IP Day.

De Dag van het Intellectueel Erfgoed is opgericht door de World Intellectual Property Organization, of de WIPO. Die grijpt de Dag aan om het belang ervan onder de aandacht te brengen, en met name bedrijven te leren er optimaal gebruik van te maken. Tijdens de Dag krijgen bedrijven bijvoorbeeld les in hoe intellectueel erfgoed kan worden beschermd, welke juridische haken en ogen eraan zitten, en hoe je het optimaal kan inzetten.

Meer informatie is te vinden op de website van de WIPO.

Wens iemand een Fijne Internationale Dag van het Intellectuele Erfgoed!
Verwante Dagen

Nationale Gedichtendag
25 januari
Vandaag is het Gedichtendag, Een Dag waarop men ongegeneerd dichten mag. Rijmelarij komt ons allen ten deel, U zult de hele Dag poëzie lezen, oh zo veel.

Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen
18 april
Zonder geschiedenis zijn we nergens, en zonder archeologie zouden we geen idee hebben wat die geschiedenis precies is. Op $datum vindt ieder jaar de Internationale dag voor Monumenten en Archeologische Vindplaatsen plaats, om ons te wijzen op hoe belangrijk deze plekken zijn voor onze cultuur.

Dag van de Handdoek
25 mei
Met een handdoek ben je veilig, professeerde de science-fictionschrijver Douglas Adams ooit. De schrijver van The Hitchhiker's Guide to the Galaxy beschreef in zijn populaire boekenreeks de avonturen van aardman Arthur Dent en zijn buitenaardse kompaan Ford Prefect.

Deze site gebruikt Cookies.