Zwemmen is nog helemaal niet zo makkelijk als het lijkt. Een ongetraind persoon zinkt als een baksteen als hij nog nooit in contact is gekomen met water. Dat is extra vervelend in een land dat voor 25% onder water ligt, maar gelukkig hebben wij steengoed zwemonderwijs. Al vanaf jonge leeftijd trainen badmeesters en -juffen ons in de fijnkunst van de vlinderslag en het 7-meter-onder-water-zwemmen. Dat unieke watereducatiesysteem moeten we in stand houden, en daarvoor is de Dag van de Zwemonderwijs in het leven geroepen.
De Dag is in de eerste plaats bedoeld voor professionele badmeesters, desnoods in spé, om eens bij elkaar te komen om over hun beroep te praten. Wat maakt hen zo uniek? Waar moet je op letten als je een kind zwemles geeft? En bovenal: Hoe wordt Nederland het beste zwemmersland ter wereld?
De Dag bestaat dan ook uit een groot congres vol workshops, waarin over 'de Gedragscode Zwembrance' wordt gepraat, of over 'de Licentie Zwem-ABC'. Maar niet alleen professionals mogen meedoen aan de Dag, want ook scholen staan vrij hun eigen initiatief te starten. Neem de jonge studentjes eens een dag mee naar een waterpark bijvoorbeeld. Da's leerzaam én leuk.
Meer informatie over de Dag van het Zwemonderwijs is hier te vinden.
Schrijven is tegenwoordig vooral een kwestie van de juiste toetsen op uw toetsenbord intikken, maar uiteindelijk is en blijft het van groot belang dat we af en toe nog eens een echt stuk tekst neerpennen.
Je zou het na 2+-coronajaren misschien niet zo snel denken, maar logisch nadenken is een van de meest fundamentele dingen die we als mensheid kunnen doen.
Er zijn ruim 350,000 leraren in het Nederlandse onderwijs, en ondanks de vele schoolvakanties wordt het zware beroep van deze bevolkingsgroep vaak ondergewaardeerd.
20 april
20 apr
Eerdere edities: In 2020: 20 april In 2019: 16 april In 2018: 17 april