29 januari

Dag van het Vergeten Kind

LET OP: deze Dag is in 2018 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2018 versie van deze Dag.
aandacht29 januari 2018 - 571 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 17 januari 09:03

Dag van het Vergeten Kind

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

In Nederland worden nogal eens kinderen vergeten. Tragische ongevallen van onoplettende tweeverdieners, die uitgebreid in de media komen en verketterd worden door de bevolking. Maar er zijn ook bijzonder veel andere 'vergeten kinderen'. Dat zijn de ruim 35,000 kleuters, peuters en jong-volwassenen die al dan niet noodgedwongen in weeshuizen opvangcentra zitten. Guusje Nederhorst komt to the rescue met haar Guusje Nederhorst Foundation. Zij wil die 'vergeten kinderen' uit de vergetelheid halen en laten zien dat hun toestanden moeten verbeteren, en dat ook deze kinderen kans hebben op een goed en onbezorgd leven. De Dag van het Vergeten Kind is de eerste dag van de Week van het Vergeten Kind.

Verjaardag
In 2011 werd de Dag van het Vergeten Kind voor het eerst georganiseerd, op 4 februari, de verjaardag van Guusje Nederhorst. Die heeft zich na glansrollen in GTST ontpopt tot heuse kinderliefhebster, die het beste voor heeft met alle kansarme kinderen van Nederland. In 2011 werd de Dag nog georganiseerd in Safaripark Beekse Bergen, in 2012 werd het succes van de Dag groter en gooien drie plaatsen hun deuren open voor de (vergeten) kinderen (namelijk het Sportiom in Den Bosch, Speelstad Oranje in Drenthe en Oud Valkeveen in Naarden).

Informatie over deze Dag is te vinden op de website van de Guusje Nederhorst Foundation.

Wens iemand een Fijne Dag van het Vergeten Kind!
Verwante Dagen

Roze Maandag
22 juli
Roze Maandag is één van de vele homofeesten die ons tolerante land rijk is. Naast Roze Zaterdag is Roze Maandag zowat het grootste feest waarin de LHTB-gemeenschap zich even helemaal vogelvrij mag noemen, en waarin we vieren dat het in Nederland niemand ene snars aangaat met wie je je bed deelt.

Dag van het Bewustzijn van Oudervervreemding
25 april
Oudervervreemding is een psychologisch proces waarbij kinderen via manipulatie tegen één van de ouders wordt opgezet, meestal door de andere ouder. Dat is schadelijk voor de mentale gezondheid van het kind, en kan een gezinssituatie flink uit balans brengen.

Internationale Dag van de Mindervaliden
3 december
Op 3 december zag de VN nog een gaatje om nog een Dag te proppen, deze keer voor mindervaliden. Zij krijgen dan deze Dag, waarbij wereldwijd allerlei activiteiten worden georganiseerd om het leven van gehandicapten een toegankelijker leven te geven.

Deze site gebruikt Cookies.