29 januari

Dag van het Vergeten Kind

LET OP: deze Dag is in 2018 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2018 versie van deze Dag.
aandacht29 januari 2018 - 724 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 17 januari 09:03

Dag van het Vergeten Kind

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

In Nederland worden nogal eens kinderen vergeten. Tragische ongevallen van onoplettende tweeverdieners, die uitgebreid in de media komen en verketterd worden door de bevolking. Maar er zijn ook bijzonder veel andere 'vergeten kinderen'. Dat zijn de ruim 35,000 kleuters, peuters en jong-volwassenen die al dan niet noodgedwongen in weeshuizen opvangcentra zitten. Guusje Nederhorst komt to the rescue met haar Guusje Nederhorst Foundation. Zij wil die 'vergeten kinderen' uit de vergetelheid halen en laten zien dat hun toestanden moeten verbeteren, en dat ook deze kinderen kans hebben op een goed en onbezorgd leven. De Dag van het Vergeten Kind is de eerste dag van de Week van het Vergeten Kind.

Verjaardag
In 2011 werd de Dag van het Vergeten Kind voor het eerst georganiseerd, op 4 februari, de verjaardag van Guusje Nederhorst. Die heeft zich na glansrollen in GTST ontpopt tot heuse kinderliefhebster, die het beste voor heeft met alle kansarme kinderen van Nederland. In 2011 werd de Dag nog georganiseerd in Safaripark Beekse Bergen, in 2012 werd het succes van de Dag groter en gooien drie plaatsen hun deuren open voor de (vergeten) kinderen (namelijk het Sportiom in Den Bosch, Speelstad Oranje in Drenthe en Oud Valkeveen in Naarden).

Informatie over deze Dag is te vinden op de website van de Guusje Nederhorst Foundation.

Wens iemand een Fijne Dag van het Vergeten Kind!
Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Genocide
9 december
In het engels ook wel: "International Day of Commemoration and Dignity of the Victims of the Crime of Genocide and of the Prevention of this Crime", een hele mond vol weer.

Dodenherdenking
4 mei
Tijdens de Nationale Dodenherdenking, ieder jaar op 4 mei, staan we even stil bij alle slachtoffers van oorlogen en geweld, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog.

Wereld Fetishdag
17 januari
Op Wereld Fetishdag geven we steun en aandacht aan mensen met een vreemde hobby, obsessie, ofwel fetish. Bijvoorbeeld mensen die opgewonden raken van leer, voeten of andere specifieke zaken.

29
januari

29 jan

Komende Dagen
Wereld Douanedag
Wereld Douanedag
26 januari
Deze site gebruikt Cookies.