1 januari

Dag van het Nieuwe Jaar

1 januari - 266 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

Dag van het Nieuwe Jaar

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Een nieuw jaar, een nieuw begin voor een volle agenda. Nationale, internationale en lokale Dagen worden weer volop in het leven geroepen dit jaar, door verenigingen, beroepsgroepen en organisaties, om aandacht te vragen over onderwerpen die voor zowel hen als de maatschappij van belang zijn. En dit alles begint op 1 januari, de Dag van het Nieuwe Jaar!

Vroeger werd het nieuwe jaar op 1 maart ingeluid, dat was vroeger het begin van de lente en dus van een nieuw jaar. Dat veranderde in 44 voor Christus, toen de Romeinse keizer Caesar de juliaanse kalender invoerde. Vanaf dat moment vieren we hier nieuwjaar op 1 januari.

Overigens wordt het nieuwe jaar lang niet overal op 1 januari ingeluid; in Arabische of Zuidoost-Aziatische landen of in China worden hele andere data en redenen gehanteerd.

Door de verschillende tijdzones van de wereld begint het nieuwe jaar niet overal tegelijk. De inwoners van Samoa, een eilandstaat in de Stille Oceaan, hebben de eer om het spits af te bijten; het nieuwe jaar begint daar om 10 uur 's ochtends (Nederlandse tijd)

Wens iemand een Fijne Dag van het Nieuwe Jaar!
Verwante Dagen

Wereld Orgasmedag
21 december
Wereld Orgasmedag is een Dag waarop we allemaal in een ultieme, simultane staat van extase proberen te komen. Alsof we nergens meer boos over hoeven te zijn.

Wereld Lichtjesdag
10 december
Iedere 2e zondag in december is het Wereld Lichtjesdag. Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen.

Wereld Douanedag
26 januari
Verre reizigers kennen het wel: Dat urenlange gezeik voor lange rijen paspoortcontroles, wachten op een stempeltje om het land binnen te komen. Hier in Europa hebben we er als consument niet veel last meer van door het Schengenverdrag, maar als we naar ergens buiten ons continent vliegen krijgen we te maken met de douane.

Deze site gebruikt Cookies.