1 januari

Dag van het Nieuwe Jaar

1 januari - 171 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

Dag van het Nieuwe Jaar

Categorie:
195-barcode Overig

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Een nieuw jaar, een nieuw begin voor een volle agenda. Nationale, internationale en lokale Dagen worden weer volop in het leven geroepen dit jaar, door verenigingen, beroepsgroepen en organisaties, om aandacht te vragen over onderwerpen die voor zowel hen als de maatschappij van belang zijn. En dit alles begint op 1 januari, de Dag van het Nieuwe Jaar!

Vroeger werd het nieuwe jaar op 1 maart ingeluid, dat was vroeger het begin van de lente en dus van een nieuw jaar. Dat veranderde in 44 voor Christus, toen de Romeinse keizer Caesar de juliaanse kalender invoerde. Vanaf dat moment vieren we hier nieuwjaar op 1 januari.

Overigens wordt het nieuwe jaar lang niet overal op 1 januari ingeluid; in Arabische of Zuidoost-Aziatische landen of in China worden hele andere data en redenen gehanteerd.

Door de verschillende tijdzones van de wereld begint het nieuwe jaar niet overal tegelijk. De inwoners van Samoa, een eilandstaat in de Stille Oceaan, hebben de eer om het spits af te bijten; het nieuwe jaar begint daar om 10 uur 's ochtends (Nederlandse tijd)

Wens iemand een Fijne Dag van het Nieuwe Jaar!
Verwante Dagen

Internationale Dag voor Fatsoenlijk Werk
7 oktober
De World Day of Decent Work is een Dag die staat voor onder andere veiligheid op het werk. Er zijn talloze beroepen die zo onveilig zijn dat hier iets aan gedaan moet worden.

Internationale Dag ter voorkoming van Zelfdoding
10 september
Ieder jaar staan we op 10 september stil bij iedereen die lijdt aan suïcidale neigingen, en aan alle slachtoffers van zelfdoding. Want nee, de neiging tot zelfdoding is niet "een beetje depri" zijn, het is een serieuze ziekte die ook als zodanig moet worden behandeld.

Dag van de Stilte
27 oktober
Stilte is universeel, zij is van niemand en van ons allemaal. Zij verbindt mensen met elkaar, ongeacht cultuur, religie of politieke overtuiging. Althans, dat schrijft de organisatie achter de Dag van de Stilte.

1
januari

1 jan

Deze site gebruikt Cookies.