13 mei

Dag van het Levenslied

13 mei - 66 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 5 mei 19:56

Dag van het Levenslied

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

De Dag van het Levenslied is eigenlijk een festival dat toevallig de naam "Dag van..." opgespeld heeft gekregen. Toch vinden we het de moeite waard om de Dag van het Levenslied even te noemen. Dit festival uit Nijmegen is namelijk een ode aan dat mooie genre waarin 's Ne'erlandsch helden in het oerhollandse levenslied zich laten horen aan het over het algemeen vrij artistieke publiek van de oudste stad van het land. De Dag is opgericht door de Stichting Dag van het Levenslied, een subsidieloze onderneming die dit evenement jaarlijks organiseert. 

Een programma ontbreekt mysterieus op de website, maar er staat wel alle overige informatie die u nodig heeft.

Verwante Dagen

Internationale Dag van het Audiovisueel Erfgoed
27 oktober
Weet u nog? Vroeger? Toen schreven we nog. Met de hand. En daar legden we herinneringen mee vast. In "boeken". U kunt ze nu nog halen in uw plaatselijk bibliotheek - maar ben snel, want kabinet Rutte bezuinigt die binnenkort volledig kapot.

Dag van het Grote Verhaal
19 september
Iedere schrijver of journalist wacht erop: dat ene 'grote verhaal'. Die ene grote doorbraak waarvan je hoopt dat het een bestseller wordt, door Oprah wordt aangeprezen, een Pulitzer wint of de Nobelprijs voor Literatuur behaalt.

Nationale Molen- en Gemalendag
13 mei
Ons kaaslandje staat er bekend om, molens. En niet zomaar molens, nee, windmolens, watermolens én rosmolens. Tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag gooien molenaren hun deuren open voor het grote publiek, zodat we een inkijkje krijgen in de industrie die Nederland ooit groot heeft gemaakt.

Deze site gebruikt Cookies.