8 mei

Dag van het Levenslied

8 mei - 19 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 19 maart 00:17

Dag van het Levenslied

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

De Dag van het Levenslied is eigenlijk een festival dat toevallig de naam "Dag van..." opgespeld heeft gekregen. Toch vinden we het de moeite waard om de Dag van het Levenslied even te noemen. Dit festival uit Nijmegen is namelijk een ode aan dat mooie genre waarin 's Ne'erlandsch helden in het oerhollandse levenslied zich laten horen aan het over het algemeen vrij artistieke publiek van de oudste stad van het land. De Dag is opgericht door de Stichting Dag van het Levenslied, een subsidieloze onderneming die dit evenement jaarlijks organiseert. 

In 2020 is de Dag van het Levenslied niet doorgegaan vanwege het coronavirus. In 2022 is de Dag weer opnieuw doorgegaan.

Op de speelse website staat alle informatie die u nodig heeft.

Wens iemand een Fijne Dag van het Levenslied!
Verwante Dagen

Europese Dag van de Joodse Cultuur
4 september
In meer dan 25 landen in Europa op de eerste zondag in september de Europese Dag van de Joodse Cultuur plaats. De Dag wordt sinds 1999 gevierd. De Dag is opgericht om de diversiteit en rijkdom van het Joodse geloof uit te lichten.

Dag van de Romantische Muziek
23 augustus
INFO GEVRAAGD, EVEN AFWACHTEN Van Demus Rousos tot Neil Diamond en AbbA, ja zelfs bands als The Who maakten sporadisch nog wel eens een romantisch nummer.

Internationale Dag van het Boek en de Auteursrechten
23 april
23 april is een symbolische datum in de literaire wereld: Op deze Dag in 1616 stierven Cervantes, Shakespeare en Inca Garcilaso de la Vega, drie van de grootste schrijvers van die tijd.

8
mei

8 mei

Eerdere edities:
In 2021: 9 mei
In 2020: 7 maart
In 2019: 12 mei
Deze site gebruikt Cookies.