13 mei

Dag van het Levenslied

13 mei - 192 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 5 mei 19:56

Dag van het Levenslied

Categorie:
134-viking Cultuur

Waar gevierd:
Lokaal

Bron:
Deze website

De Dag van het Levenslied is eigenlijk een festival dat toevallig de naam "Dag van..." opgespeld heeft gekregen. Toch vinden we het de moeite waard om de Dag van het Levenslied even te noemen. Dit festival uit Nijmegen is namelijk een ode aan dat mooie genre waarin 's Ne'erlandsch helden in het oerhollandse levenslied zich laten horen aan het over het algemeen vrij artistieke publiek van de oudste stad van het land. De Dag is opgericht door de Stichting Dag van het Levenslied, een subsidieloze onderneming die dit evenement jaarlijks organiseert. 

Een programma ontbreekt mysterieus op de website, maar er staat wel alle overige informatie die u nodig heeft.

Verwante Dagen

Internationale Dag van het Boek en de Auteursrechten
23 april
23 april is een symbolische datum in de literaire wereld: Op deze Dag in 1616 stierven Cervantes, Shakespeare en Inca Garcilaso de la Vega, drie van de grootste schrijvers van die tijd.

Dag van het Romeinse Aardewerk
12 juni
Waar anders dan in Nijmegen zou de Dag van het Romeinse Aardewerk moeten plaatsvinden? Het imperialistische volk streek hier al vroeg neer, en ruim 2 millennia later vinden we nog steeds regelmatig schatten in de grond die de oude Romeinen achterlieten.

Internationale Dag van de Culturele Diversiteit
21 mei
De Internationale Dag van de Culturele Diversiteit wordt ieder jaar op 21 mei door UNESCO georganiseerd. Het doel van de Dag is om de mensen de mogelijkheid te geven tijdelijk stil te staan bij het belang en het begrip van de waarden van culturele diversiteit en hoe we 'samen kunnen leven'.

13
mei

13 mei

Komende Dagen
Dag van het Dak
Dag van het Dak
25 november
Deze site gebruikt Cookies.