20 juni

Dag van de Zeeuwse Visserij

20 juni - 53 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 27 februari 17:45


Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Lokaal

Er zijn weinig plekken in Nederland waar je beter kunt vissen dan in Zeeland. De naam van de provincie komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Niemand vist beter dan de Zeeuwen, en dat mogen we weten ook! 20 juni vindt daarom weer de Dag van de Zeeuwse Visserij plaats. Dit keer met Zuid-Holland erbij!

De Dag van de Zeeuwse Visserij, op 20 juni, is terug van wegeweest. Het evenement werd jaarlijks georganiseerd van 2005 tot en met 2012. Toen werd het feest stopgezet wegens geldgebrek. Inmiddels is er een provinciaal subsidiepotje opengetrokken en is de commerciële balans anders opgemaakt, en kan de Dag weer doorgaan. In Vlissingen kunnen Nederlanders kennis maken met de traditionele industrie, de middelen die er gebruikt worden, en de locaties van waar gevist wordt.

Een officiële website is er niet, maar kijk eens op visserij.nl voor meer info.

Wens iemand een Fijne Dag van de Zeeuwse Visserij!
Verwante Dagen

Dag van de Bouw (geannuleerd)
20 juni
Let op: de Dag van de Bouw 2020 is vanwege het coronavirus geannuleerd. De Dag van de Bouw is een jaarlijks terugkerende open dag, waarbij het publiek eens een kijkje kan nemen achter de schermen van bouwprojecten.

Internationale Dag van de Post
9 oktober
Post krijgen is leuk! Ansichtkaarten, blauwe belastingenveloppen, gas-, water-, licht-, internet, telefoon, TV-rekeningen... Wie krijgt ze niet graag? In een tijd van constante progressie in technologie krijgt de post het zwaarder elke dag.

Dag van de Duizend Voorbeelden
19 maart
Werken is niet makkelijk als je een handicap hebt. Veel werkgevers deinzen er toch voor terug, ook al willen gehandicapten graag meedoen in de samenleving.

20
juni

20 jun

Komende Dagen
Wereld Hagedissendag
Wereld Hagedissendag
14 augustus
Dag van het Hunebed
16 augustus
Deze site gebruikt Cookies.