20 juni

Dag van de Zeeuwse Visserij

20 juni - over 25 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 27 februari 17:45


Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Lokaal

Er zijn weinig plekken in Nederland waar je beter kunt vissen dan in Zeeland. De naam van de provincie komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Niemand vist beter dan de Zeeuwen, en dat mogen we weten ook! 20 juni vindt daarom weer de Dag van de Zeeuwse Visserij plaats. Dit keer met Zuid-Holland erbij!

De Dag van de Zeeuwse Visserij, op 20 juni, is terug van wegeweest. Het evenement werd jaarlijks georganiseerd van 2005 tot en met 2012. Toen werd het feest stopgezet wegens geldgebrek. Inmiddels is er een provinciaal subsidiepotje opengetrokken en is de commerciële balans anders opgemaakt, en kan de Dag weer doorgaan. In Vlissingen kunnen Nederlanders kennis maken met de traditionele industrie, de middelen die er gebruikt worden, en de locaties van waar gevist wordt.

Een officiële website is er niet, maar kijk eens op visserij.nl voor meer info.

Wens iemand een Fijne Dag van de Zeeuwse Visserij!
Verwante Dagen

Dag van de Arbeid
1 mei
Geef het maar toe: Ook u zit vaak genoeg op de klok te kijken tijdens het werk. Die laatste twee uurtjes, die 4-uursdip, daar heeft u soms helemaal geen zin in.

Internationale Dag van het Basisinkomen
1 mei
Vroeger leek dit nog een welhaast communistisch taboe waar zelfs de meest linkse politieke partij zijn vingers niet aan durfde te branden, maar anno 2020 gaan er steeds meer serieuze stemmen om te experimenteren met een universeel basisinkomen.

Dag van de BHV
2 november
Ook op het FijneDagVan-hoofdkwartier hechten we veel waarde aan veiligheid. Niet alleen is de veiligheidshelm een verplicht onderdeel van de dresscode, er is ook een BHV'er in ons pand aanwezig.

Deze site gebruikt Cookies.