20 juni

Dag van de Zeeuwse Visserij

20 juni - over 82 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 27 februari 17:45


Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Lokaal

Er zijn weinig plekken in Nederland waar je beter kunt vissen dan in Zeeland. De naam van de provincie komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. Niemand vist beter dan de Zeeuwen, en dat mogen we weten ook! 20 juni vindt daarom weer de Dag van de Zeeuwse Visserij plaats. Dit keer met Zuid-Holland erbij!

De Dag van de Zeeuwse Visserij, op 20 juni, is terug van wegeweest. Het evenement werd jaarlijks georganiseerd van 2005 tot en met 2012. Toen werd het feest stopgezet wegens geldgebrek. Inmiddels is er een provinciaal subsidiepotje opengetrokken en is de commerciële balans anders opgemaakt, en kan de Dag weer doorgaan. In Vlissingen kunnen Nederlanders kennis maken met de traditionele industrie, de middelen die er gebruikt worden, en de locaties van waar gevist wordt.

Een officiële website is er niet, maar kijk eens op visserij.nl voor meer info.

Wens iemand een Fijne Dag van de Zeeuwse Visserij!
Verwante Dagen

Dag van het Vakcentrum
14 mei
Het Vakcentrum is "de brancheorganisatie van de zelfstandige detaillist in de foodsector en de fast moving consumer goods" (zelf invulling aan geven). En ook zij hebben een Dag.

Nationale Secretaressedag
16 april
De Nationale Secretaressedag is onverminderd één van de meest populaire Dagen van het jaar. Met veel media-aandacht heeft dit evenement een groot gevolg gekregen.

Internationale Dag van het Micro- en Klein Bedrijf
27 juni
Grote multinationals mogen dan wel constant in de belangstelling staan, maar de échte motor van de economie zijn kleine en middelgrote bedrijven. Samen vormen die wereldwijd 90% van het bedrijfsleven, en gemiddeld zijn ze goed voor zo'n 60 tot 70% van de werkgelegenheid en meer dan de helft van het BNP.

20
juni

20 jun

Komende Dagen
Wereld Backupdag
Wereld Backupdag
31 maart
Dag van de Grap
Dag van de Grap
1 april
Deze site gebruikt Cookies.