24 februari

Dag van de Religieuze Film

LET OP: deze Dag is in 2020 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2020 versie van deze Dag.
24 februari 2020 - 477 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 13 januari 21:35

Dag van de Religieuze Film

Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

De Dag van de Religieuze Film is een Belgische Dag waarop, u raadt het al, de religieuze film centraal staat. Tijdens de Dag zijn er door heel Vlaanderen evenementen te volgen in bijvoorbeeld bioscopen waar u naar dergelijke films kunt kijken. U kunt natuurlijk ook zelf meedoen door iets als The Passion Of The Christ op te zetten!

De Dag komt voort uit een studiedag van de Diocesane Werkgroep Filmopvoeding op School, die na 10 succesvolle jaren werd omgedoopt tot de Dag van de REligieuze Film. Voor de Dag verschijnen onder andere brochures waarmee docenten op scholen leren hoe zij religieuze films in kunnen zetten tijdens hun films.

Meer informatie is onder andere te vinden op de website van de huidige organisator, Mentis.

Wens iemand een Fijne Dag van de Religieuze Film!
Verwante Dagen

Wereld Religiedag
17 januari
Religie. Nog zo'n heikel punt. In een tijd waarin bepaalde politici de islam verketteren de katholieke kerk allang niet meer zo belangrijk is als het ooit was, is wat meer vertrouwen en wederzijds respect best wenselijk.

Internationale Dag van het Humanisme
21 juni
Ieder jaar op 21 juni vieren we Wereld Humanismedag. Op deze datum staan wereldwijd allerlei humanistische clubs stil bij hun eigen 'geloof' - voor zover we dat zo mogen noemen.

Driekoningen
6 januari
Driekoningen, ook wel het "Feest van de Openbaring van de Heer" of Epifanie genoemd, is een christelijk feest dat het bijbelverhaal vertelt van de drie Wijzen die een ster zagen in het Oosten, die hen naar het kindje Jezus begeleidde.

24
februari

24 feb

Eerdere edities:
In 2020: 24 februari
In 2019: 4 maart
In 2018: 12 februari
Deze site gebruikt Cookies.