4 maart

Dag van de Religieuze Film

aandacht4 maart - 139 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 3 februari 16:57

Dag van de Religieuze Film

Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

De Dag van de Religieuze Film is een Belgische Dag waarop, u raadt het al, de religieuze film centraal staat. Tijdens de Dag zijn er door heel Vlaanderen evenementen te volgen in bijvoorbeeld bioscopen waar u naar dergelijke films kunt kijken. U kunt natuurlijk ook zelf meedoen door iets als The Passion Of The Christ op te zetten!

De Dag komt voort uit een studiedag van de Diocesane Werkgroep Filmopvoeding op School, die na 10 succesvolle jaren werd omgedoopt tot de Dag van de REligieuze Film. Voor de Dag verschijnen onder andere brochures waarmee docenten op scholen leren hoe zij religieuze films in kunnen zetten tijdens hun films.

Meer informatie is onder andere te vinden op de website van de huidige organisator, Mentis.

Wens iemand een Fijne Dag van de Religieuze Film!
Verwante Dagen

Tweede Paasdag
22 april
Met Pasen vieren we dat Jezus Christus 2000 jaar geleden is opgestaan uit de dood, na zijn kruisiging een aantal dagen eerder (op Goede Vrijdag). In de loop der jaren zijn er veel elementen aan Pasen toegevoegd, zoals het zoeken van eieren en een enorme haas die ze verstopt.

Allerzielen
2 november
Allerzielen is nauw verbonden met Allerheiligen en is een oude Christelijke feestdag, ieder jaar op 2 november. Deze Dag is bedoeld om onze overleden dierbaren te eren.

Hervormingsdag
31 oktober
Hervormingsdag of Reformatiedag is een herdenkingsdag op $datum in verschillende protestantse kerken. Deze dag staat in het teken van Maarten Luther die op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen tegen situaties in de Rooms-Katholieke Kerk heeft gepubliceerd.

4
maart

4 mrt

Eerdere edities:
In 2018: 12 februari
In 2017: 27 februari
In 2015: 3 maart
Deze site gebruikt Cookies.