4 maart

Dag van de Religieuze Film

4 maart - 44 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 3 februari 16:57

Dag van de Religieuze Film

Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

De Dag van de Religieuze Film is een Belgische Dag waarop, u raadt het al, de religieuze film centraal staat. Tijdens de Dag zijn er door heel Vlaanderen evenementen te volgen in bijvoorbeeld bioscopen waar u naar dergelijke films kunt kijken. U kunt natuurlijk ook zelf meedoen door iets als The Passion Of The Christ op te zetten!

De Dag komt voort uit een studiedag van de Diocesane Werkgroep Filmopvoeding op School, die na 10 succesvolle jaren werd omgedoopt tot de Dag van de REligieuze Film. Voor de Dag verschijnen onder andere brochures waarmee docenten op scholen leren hoe zij religieuze films in kunnen zetten tijdens hun films.

Meer informatie is onder andere te vinden op de website van de huidige organisator, Mentis.

Verwante Dagen

Tweede Paasdag
22 april
Met Pasen vieren we dat Jezus Christus 2000 jaar geleden is opgestaan uit de dood, na zijn kruisiging een aantal dagen eerder (op Goede Vrijdag). In de loop der jaren zijn er veel elementen aan Pasen toegevoegd, zoals het zoeken van eieren en een enorme haas die ze verstopt.

Wereld Ziekendag
11 februari
Wereld Ziekendag is een initiatief van de Katholieke Kerk, die paus Johannes Paulus II in 1992 in het leven heeft geroepen. De beste man had zelf Parkinsons, en leed daar erg onder.

Dag van het Jodendom
6 februari
Op 6 februari vindt in 2019 de Dag van het Jodendom plaats. De Nederlandse Bisschoppen willen op deze datumextra aandacht besteden aan de relatie tussen Christenen en Joden en welk belang de kerk daarbij kan hebben.

4
maart

4 mrt

Deze site gebruikt Cookies.