29 november

Dag van de Precisiebemesting

29 november - 14 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 2 december 11:46

Dag van de Precisiebemesting

Categorie:
136-tractor Landbouw

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Het mag geen geheim zijn dat de landbouw het op dit moment lastig heeft. Zoveel uitstoot van schadelijke stoffen, zoveel gevaar voor het milieu, en ondertussen wel aan alle kanten financieel gepakt worden. Naast het vernielen van het Malieveld en het lastig vallen van filerijdende forenzen proberen sommige boeren actief mee te denken aan de problemen rondom hun bevuilende werk. Dat doen zij bijvoorbeeld door mest slimmer te verspreiden. En precies dat onderwerp staat centraal op de Dag van de Precisiebemesting.

De Dag van de Precisiebemesting, die ook wel Smart Fertilization Day wordt genoemd, is een samenwerking tussen boeren en het bedrijfsleven. Op 29 november leren zij over de nieuwe technieken die zijn ontwikkeld voor het slimmer bemesten van land. Dat gebeurt in Wageningen. De boeren omschrijven het zelf misschien nog het best: "Circulaire precisiebemesting, het kan, het moet, de wereld kijkt naar ons." Lijkt ons ook.

Meer informatie over deze Dag vindt u op www.smartfertilizationday.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Precisiebemesting!
Verwante Dagen

Dag van de Boerin
14 september
'De boer' staat altijd in de schijnwerper als de noest arbeidende agrariër die voor dag en dauw opstaat om de Nederlandse melkplas te vergroten en de veestapel op te hopen.

Dag van de Multifunctionele Landbouw
29 mei
Vroeger was landbouw nog simpel. Je stopte wat piepers in de grond, haalde die er na een half jaar weer uit, verkocht dat, en herhaalde dat jaar en in jaar oud om zo een gezond boerenbedrijf op te bouwen.

Dag van de Westlandse Tuinbouw
3 april
Het Westland is één van de dingen waar we in Nederland het meest trots op mogen zijn. Grote kassen vol groente en fruit, gekweekt in een land dat vaak veel te koud is voor zulk lekkers, dat is een staaltje moderne argicultuur waar we een diepe buiging voor mogen maken.

29
november

29 nov

Deze site gebruikt Cookies.