Binnen onze redactie hebben we helaas enige ervaring met hersenschuddingen en hoe moeilijk het in dat geval is om met overprikkeling om te gaan. We begrijpen daarom als geen ander welke problemen hierbij om de hoek komen kijken. De Stichting Hersenletsel wil ook meer aandacht voor dit onderwerp. Mensen die last hebben van overprikkeling hebben het bijvoorbeeld zwaar in het dagelijks leven.
Een boek lezen of een normaal gesprek voeren met hersenletsel kan al te veel prikkels veroorzaken, laat staan autorijden. Alleen schilderen, kruiswoordpuzzelen en luisterboeken bieden dan nog uitkomst. Geen pretje als je dat voor lange tijd moet doen. En al helemaal als je niet weet wanneer het een keertje beter gaat worden. Tijd dus om daar ieder jaar op 23 juni eens bij stil te staan.
Artsen en verpleegkundigen krijgen vaak (terecht) veel aandacht, maar als hun werk erop zit begint het genezingsproces van de patiënt pas echt. Revalideren van een ziekte of ongeluk kan lang duren, en de groep helpers die het dan oppakt zijn essentieel voor de patiënt.
Na het poepen en plassen, altijd handen wassen!" luidt het eeuwenoude credo waarmee moeders ons vroeger al behoedde voor enge ziektes die voort konden komen uit slechte handhygiëne.
Borstkanker is een ziekte waarbij de aandacht voornamelijk naar vrouwen uitgaat. Er zijn echter ook veel mannen die aan de ziekte lijden. Daar heerst nog steeds een stigma op, en daar mag best eens wat aandacht voor komen.