Toegegeven, wij hadden er persoonlijk nog nooit van gehoord, maar volgens de zuiderbuurse toeristenbond is de Geraardbergse mattentaart 'hét bekendste streekproduct van de Vlaamse Ardennen.' We geloven ze op hun woord, en als u deze delicatesse opzoekt op internet ziet u waarschijnlijk dat de Belgen dit niet overdrijven. De lekkernij is zelfs zo beroemd dat hij zijn eigen Dag krijg. 20 april is de Dag van de Mattentaart.
Wat er te doen is tijdens deze Dag laat zich raden. Eet vooral geen ontbijt als u naar deze Dag gaat, want u kunt door heel Geraardbergen heerlijke mattentaart eten. En niet alleen dat! Er zijn ook demonstraties mattentaartbakken en er is een heuse mattentaartoptocht, georganiseerd door wandelclub De Padstappers. Die vindt dit jaar voor de, hou u vast, 35e keer plaats!
Meer informatie? Die is onder andere te vinden op deze website.
Omdat duurzaamheid helemaal hip is moet de wereld vergroenen. Zelfs als u uit eten gaat ontkomt u er niet aan. Dat wordt op 18 juni extra erg, want dan is het namelijk de Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie.
Als je een zware, stressvolle baan hebt, zoals wij hier op de redactie, heb je soms een goede borrel nodig. Na een tijdje voldoet een biertje of twee niet meer, en grijp je dan naar de fles.
De kokosnoot. Je moet er van houden. Dit hoofdingrediënt van de Bounty is niet alleen populair onder toeristen die met hun luie kont op maagdelijk witte eilanden in West-Polinesië liggen, maar voor veel bewoners in de tropen is de uit de kluiten gewassen walnoot met melk een belangrijke bron van voeding én economisch gewin.
20 april
20 apr
Eerdere edities: In 2024: 21 april In 2023: 16 april In 2022: 17 april