12 mei

Dag van de Zorg

12 mei - over 79 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 13 januari 21:41

Dag van de Zorg

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Niet minder dan 200.000 bezoekers hebben zondag 17 maart 2019 een bezoek gebracht aan de 8ste editie van de Dag van de Zorg. Heel wat gezinnen trokken op pad om een blik achter de schermen te werpen in 230 zorg- en welzijnsvoorzieningen. Tijdens deze gezinsdag viel dan ook van alles te ontdekken. Ziekenhuizen lieten het publiek op een actieve manier kennismaken met hun operatiekwartieren of met nieuwe departementen en technologieën. Woonzorgcentra toonden hoe innovatie de kwaliteit van de zorg verbetert en in welzijnsvoorzieningen kon de bezoeker zelf ervaren hoe elke dag gewerkt wordt aan meer inclusie. Vele voorzieningen boden een apart programma voor kinderen aan.

Wens iemand een Fijne Dag van de Zorg!
Verwante Dagen

Wereld Lepradag
26 januari
Iedere laatste zondag van januari staat de wereld stil bij patiënten van lepra, een medische zenuwaandoening die wordt veroorzaakt door een bacterie, en verschillende delen van het lichaam kan beïnvloeden.

Internationale Dag van het Gehoor
3 maart
De World Health Organisation (WHO) is een organisatie die al heel wat gezondheidsaspecten op de agenda heeft gezet. Op 3 maart zijn onze oren en ons gehoor aan de beurt.

Wereld Reumadag
12 oktober
Ieder jaar op 12 oktober vindt de Internationale Dag tegen Reuma plaats. Op deze Dag staat de wereld stil bij reuma en de impact die de ziekte kan hebben op de omgeving.

12
mei

12 mei

Eerdere edities:
In 2019: 17 maart
In 2017: 19 maart
In 2016: 20 maart
Komende Dagen
Wereld RSI-Dag
Wereld RSI-Dag
28 februari
Deze site gebruikt Cookies.