19 maart

Dag van de Zorg

19 maart - 185 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 9 december 23:47

Dag van de Zorg

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Juist nu in coronatijd is de zorg van het grootste belang. Al jaren wordt er in België een complete Dag gewijd aan ziekenverzorgers. Helaas werd de Dag door de coronacrisis eerder nog uitgesteld, maar sinds 2022 wordt die weer gewoon gevierd. Dat gebeurt in 2023 op 19 maart.

Tijdens de Dag openen honderden instellingen hun deuren zodat we eens een kijkje achter de schermen van de zorg kunnen nemen. Werkt bijna net zo goed als een welgemeend applaus!

Meer informatie vindt u op www.dagvandezorg.be.

Wens iemand een Fijne Dag van de Zorg!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Ushersyndroom
16 september
Het Usher-syndroom is een ernstige diagnose. Patiënten van deze ziekte raken namelijk (gedeeltelijk) blind én doof, en dat heeft een gigantische invloed op het leven van zowel de patiënt als zijn of haar naaste omgeving.

Internationale Dag van het Rode Kruis (en de Rode Halve Maan)
8 mei
Jaarlijks wordt 8 mei de Dag van het Rode kruis georganiseerd. Niet geheel toevallig is 8 mei de geboortedatum van de oprichter van het Rode Kruis, Henri Dunant (overigens ook de eerste winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede).

Wereld Sjögrendag
23 juli
Ieder jaar vindt op $datum Wereld Sjögrendag plaats. Daarop staat de ietwat obscure maar zeker niet zo zeldzame ziekte van Sjögren centraal. Dat is een chronische autoimmuunziekte waarbij de witte bloedcellen de vochtopwekkende klieren aanvallen.

19
maart

19 mrt

Eerdere edities:
In 2022: 15 mei
In 2020: 15 mei
In 2019: 17 maart
Komende Dagen
Wereld Neushoorndag
Wereld Neushoorndag
22 september
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Deze site gebruikt Cookies.