17 maart

Dag van de Zorg

17 maart - 93 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 16 december 11:33

Dag van de Zorg

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

De Dag van de Zorg is een Belgische feestdag waarop alle zorgwerknemers extra worden bedankt. Je kunt die mensen, zeker na jaren torenhoge werkdruk tijdens de coronacrisis en de daaropvolgende even zo hoge inflatie een salarisverhoging geven, maar je kunt ook met wat bijeenkomsten en schouderklopjes je waardering uitspreken voor het keiharde werk dat deze chronisch ongewaardeerde beroepsgroep dag in, dag uit uitvoert. Dat gebeurt dit jaar op 17 maart.

Tijdens de Dag van de Zorg is er aandacht voor de 'innovatieve, slimme, ambitieuze, preventieve, inclusieve, geïntegreerde, warme en duurzame sector'. Zo noemt althans de organisatie het. Die organisatie bestaat uit een samenwerkingsverband van een dozijn zorginstellingen.

Deels is de Dag een bedankje van de sector aan zijn personeel, maar daarnaast is het ook mogelijk op verschillende zorginstellingen in België een kijkje achter de schermen te nemen. Die instellingen zetten dan hun deuren deels open voor het publiek. Het uiteindelijke doel van de Dag is om 'een positieve beeldvorming' te krijgen van de zorg.

Alle informatie over de Dag, inclusief het programma, is te vinden op www.dagvandezorg.be.

Wens iemand een Fijne Dag van de Zorg!
Verwante Dagen

Draag-Rood-dag
29 september
In de week van Dress Red Day - ieder jaar op 29 september - organiseert de Hartstichting allerlei activiteiten om stil te staan bij de impact van Hart- en Vaatziekten.

Dag in Paars
26 maart
De Dag in Paars is een internationaal initiatief om Epilepsie bespreekbaar te maken. Op $datum ieder jaar worden er op allerlei plekken overal ter wereld mensen in paarse kleding aangetroffen.

Wereld Cerebral Palsydag
6 oktober
Ieder jaar wordt een dag gewijd aan CP, Cerebral Palsy. CP is een hersenverlammingsziekte, en je hersenen, die wil je niet verlamd hebben. Wereldwijd hebben meer dan 17 miljoen deze ziekte, die ongeneeslijk is en veel problemen kan veroorzaken met anders heel normale dingen als lopen of dingen oppakken.

17
maart

17 mrt

Eerdere edities:
In 2023: 19 maart
In 2022: 15 mei
In 2020: 15 mei
Deze site gebruikt Cookies.