23 maart

Dag van de Forensische Zorg

LET OP: deze Dag is in 2023 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2023 versie van deze Dag.
23 maart 2023 - 338 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 16 april 17:53


Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Het feit dat de organisator van de Dag van de Forensische Zorg op de website nergens simpel uitlegt wat forensische zorg nou precies is, zegt misschien wel genoeg. Dat die organisator de Dienst Justitiële Inrichtingen is, zegt ook veel. Duidelijk is dat deze Dag voor een zeer specifieke doelgroep bedoeld is, namelijk hulpverleners van gevangen met psychische problemen. Die Dag vieren we op 23 maart.

De Dag van de Forensische Zorg is een congresdag voor mensen in dit werkveld, specifiek dus psychologen, psychiaters en andere hulpverleners die werken met gedetineerden die mogelijke problemen hebben. Volgens het ministerie zorgt die aanpak voor minder recidive en een veiligere samenleving. Dat kunnen we alleen maar toejuichen.

In de praktijk kunnen professionals deze Dag workshops en kennissessies bijwonen met namen als 'Het Vlaggensysteem: hulp bij het bespreken van grensoverschrijdend seksueel gedrag' en 'Beleef de Forensische Leerlijn; escalatie en de-escalatie'. Niet voor iedereen, maar wie er baat bij heeft leert hier ongetwijfeld veel van.

Alle informatie is te vinden op www.dagvandeforensischezorg.nl, en hier vindt u het programma.

Wens iemand een Fijne Dag van de Forensische Zorg!
Verwante Dagen

Wereld Kinderkankerdag
15 februari
15 februari is Wereld Kinderkankerdag, een Dag die bedoeld is voor kinderen die getroffen wordt door die vreselijke ziekte. Kanker is al erg, maar bij kinderen helemaal.

Wereld Prematurendag
17 november
Kinderen die te vroeg worden geboren, hebben veel meer zorg nodig dan anderen. Sterker nog, onder kleine kinderen is prematuurgeboren worden de nummer één doorsoorzaak, en wereldwijd gebeurt dat met zeker 15 miljoen baby's per jaar.

Internationale Dag van de Clusterhoofdpijn
21 maart
Weinig dingen kunnen zo pijnlijk zijn als een snoeiharde hoofdpijn, en sommige van die hoofdpijnen zijn niet zomaar met een paracetamolletje op te lossen.

23
maart

23 mrt

Eerdere edities:
In 2023: 23 maart
In 2022: 24 mei
Komende Dagen
Wereld Anosmiedag
Wereld Anosmiedag
27 februari
Wereld RSI-Dag
Wereld RSI-Dag
28 februari
Deze site gebruikt Cookies.