23 maart

Dag van de Forensische Zorg

23 maart - 76 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 16 april 17:53


Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Het feit dat de organisator van de Dag van de Forensische Zorg op de website nergens simpel uitlegt wat forensische zorg nou precies is, zegt misschien wel genoeg. Dat die organisator de Dienst Justitiële Inrichtingen is, zegt ook veel. Duidelijk is dat deze Dag voor een zeer specifieke doelgroep bedoeld is, namelijk hulpverleners van gevangen met psychische problemen. Die Dag vieren we op 23 maart.

De Dag van de Forensische Zorg is een congresdag voor mensen in dit werkveld, specifiek dus psychologen, psychiaters en andere hulpverleners die werken met gedetineerden die mogelijke problemen hebben. Volgens het ministerie zorgt die aanpak voor minder recidive en een veiligere samenleving. Dat kunnen we alleen maar toejuichen.

In de praktijk kunnen professionals deze Dag workshops en kennissessies bijwonen met namen als 'Het Vlaggensysteem: hulp bij het bespreken van grensoverschrijdend seksueel gedrag' en 'Beleef de Forensische Leerlijn; escalatie en de-escalatie'. Niet voor iedereen, maar wie er baat bij heeft leert hier ongetwijfeld veel van.

Alle informatie is te vinden op www.dagvandeforensischezorg.nl, en hier vindt u het programma.

Wens iemand een Fijne Dag van de Forensische Zorg!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Fysiotherapeut
8 september
De Internationale Dag van de Fysiotherapeut vindt ieder jaar plaats op $datum. Het is een kans voor therapeuten om deze beroepsgroep eens in het zonnetje te zetten, precies zoals een goede Dag Van betaamd.

Nationale Zeldzame-Ziektendag
28 februari
Als frequente bezoeker van deze website weet u dat er veel ziekten zijn die een eigen Dag krijgen. Veelvoorkomende ziekten als kanker, aids, hemofilie.

Internationale Dag van de Ziekte van Crohn
19 mei
Het hebben van een onzichtbare ziekte zoals Crohn of Colitis is niet eenvoudig. Op 19 mei, Wereld IBD-dag, wordt er stilgestaan bij deze slopende en chronische ziekte.

23
maart

23 mrt

Eerdere edities:
In 2022: 24 mei
Deze site gebruikt Cookies.