30 april

Dag van de Filosofie (België)

30 april - 148 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 9 december 21:31


Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

Laat het maar aan de zuiderburen om eens een flink potje na te denken over de Dingen Des Levens. Op de Dag van de Filosofie wordt er door het hele land specifiek stilgestaan bij het onderwerp 'weerloos en waardevol', wat draait om waardes, waarderingen en de vergankelijkheid ervan. Taaie kost - en een beetje jammer, in 2022 ging deze Dag nog over de toekomst van seksrobots.

De Dag van de Filosofie vindt plaats door heel België heen, en niet, zoals de gelijknamige Dag van de Filosofie aan de Universiteit Tilburg, alleen lokaal. Tijdens de Dag zijn er evenementen door het hele land te volgen die over dit onderwerp gaan, en er verschijnt die dag een essay genaamd 'Intieme vreemden'.

Alle informatie over wat u op deze Dag kunt vieren en doen is te vinden op www.dagvandefilosofie.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Filosofie (België)!
Verwante Dagen

Internationale Coming-Out Dag
11 oktober
Inmiddels wordt de National Coming Out Day, die in Engeland is opgericht in 1988, al lang niet meer National. De Kom-Uit-De-Kast-Dag, zoals we de Dag vrij vertaald in het Nederlands noemen, wordt ook in ons land gevierd op 11 oktober.

Internationale Transgenderrechtendag
31 maart
Ieder jaar op $datum vieren transgender-, LHBTI- en mensenrechtenorganisaties de Internationale Dag van de Transgenderrechten. Of misschien is een betere vertaling van de 'Transgender Day of Visibility' de Dag van de Transgenderzichtbaarheid.

Internationale Dag voor Vrouwen van Kleur
1 maart
Als u dacht dat vrouwen, en zeker die van kleur, inmiddels net zoveel gelijkheid in de samenleving hebben als anderen dan komt u van de koude kermis thuis.

30
april

30 apr

Eerdere edities:
In 2022: 9 april
Deze site gebruikt Cookies.