27 april

Dag van de Filosofie (België)

27 april - 58 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 december 17:47


Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Belgisch

Bron:
Deze website

Laat het maar aan de zuiderburen om eens een flink potje na te denken over de Dingen Des Levens. Op de Dag van de Filosofie wordt er door het hele land specifiek stilgestaan bij het onderwerp 'chaos', wat draait om de vraag hoe we met het gebrek aan orde om moeten gaan. Taaie kost - en een beetje jammer, in 2022 ging deze Dag nog over de toekomst van seksrobots.

De Dag van de Filosofie vindt plaats door heel België heen, en niet, zoals de gelijknamige Dag van de Filosofie aan de Universiteit Tilburg, alleen lokaal. Tijdens de Dag zijn er evenementen door het hele land te volgen die over dit onderwerp gaan, en er verschijnt die dag een essay genaamd 'Intieme vreemden'.

Alle informatie over wat u op deze Dag kunt vieren en doen is te vinden op www.dagvandefilosofie.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Filosofie (België)!
Verwante Dagen

Wereld Droomdag
25 september
Als u leeft volgens de teksten van Marco Borsato doet u het fout. Wie werkelijk denkt dat de meeste dromen bedrog zijn is juist degene die bedrogen uitkomt, want alleen met een droom kan de wereld worden verbeterd.

Wereld Brailledag
4 januari
Ieder jaar op 4 januari, de verjaardag van Louis Braille, vieren we Wereld Brailledag. In 1824 introduceerde hij de zogenaamde Methode Van Geschreven Woorden en Muziek door het Gebruik Van Puntjes, Voor Het Gebruik Door Blinden.

Internationale Dag ter Herdenking van de Slavenhandel (en de Afschaffing ervan)
23 augustus
De slavenhandel is een zwarte periode uit onze geschiedenis. We hoeven er niet trots op te zijn, maar het is ook belangrijk dat we het niet wegmoffelen.

27
april

27 apr

Eerdere edities:
In 2023: 30 april
In 2022: 9 april
Deze site gebruikt Cookies.