17 april

Dag van de Examenleerling

17 april - 68 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 16 mei 21:57


Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Nationaal

17 april is een belangrijke dag voor 190.000 Nederlanders; dat is voor hen vaak de laatste schooldag voor hun eindexamens beginnen. Die vindt na de meivakantie plaats en is een significant moment voor deze scholieren. Het eindexamen bepaalt namelijk de helft van hun eindcijfers op hun rapporten en dat kan het verschil worden tussen een MBO- of een HBO-studie. Hoog tijd om ze in het zonnetje te zetten, en dat gebeurt op de Dag van de Examenleerling.

Het is niet duidelijk wie de centrale organisator van deze Dag is, maar tientallen of zelfs honderden middelbare scholen in Nederland doen met de Dag mee. Net voor de examens beginnen krijgen zij nog wat extra aandacht; een bedankje van de docent, een leuk presentje of gewoon een uurtje eerder naar huis. Er zijn tientallen sites van scholen en onderwijsinstellingen die hier aandacht aan besteden, dus Google hier vooral op.

Wens iemand een Fijne Dag van de Examenleerling!




Verwante Dagen

Dag van de Taal, Kunsten en Cultuur
19 januari
De Dag van de Taal, Kunsten en Cultuur is een studiedag voor voortgezet-onderwijsdocenten Nederlands, klassieke en moderne vreemde talen en CKV. Op deze Dag komen zij bijeen om samen te discussiëren over de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

Internationale Dag van de Alfabetisering
8 september
Op 8 september ieder jaar worden we door de Verenigde Naties (door UNESCO, om precies te zijn) herinnerd aan hoe het nu eigenlijk staat met de alfabetiseringscijfers van het afgelopen jaar.

Dag van de Academies
3 februari
Deze Belgische Dag wordt dit jaar op $datum gevierd door ruim 160 academische DKO's, wat staat voor 'Deeltijd Kunst Onderwijs'. De Dag is bedoeld om enkele Vlaamse deeltijdkunstonderwijsinstellingen te presenteren aan het publiek.

Deze site gebruikt Cookies.