31 januari

Dag van de Directeur

LET OP: deze Dag is in 2019 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2019 versie van deze Dag.
aandacht31 januari 2019 - 490 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 april 17:13


Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Belgisch

Docenten zijn natuurlijk de spil en de kracht van het onderwijs, maar er is één iemand die altijd over het hoofd wordt gezien: de directeur. Voor veel leerlingen de laatste persoon die je wil zien als je de klas wordt uitgestuurd, maar voor het bestuur van een school een onmisbaar lid van het personeelsbestand. In België zien ze dat ook in. Daar is 31 januari namelijk de Dag van de Directeur.

Die Dag is bedoeld om niet de docent, maar de directeur van een school in het zonnetje te zetten. Wat doet die man de hele dag in zijn kantoor, en waarom is het zo belangrijk? Verschillende scholen in Vlaanderen doen aan de Dag mee. In Nederland wordt de Dag niet echt gevierd, maar ook hier is het natuurlijk te vieren door de directeur van uw kind eens te bedanken voor zijn tomeloze inzet.

Een officiële website is er niet, maar wie zoekt op sociale media vindt vanzelf meer informatie.

Wens iemand een Fijne Dag van de Directeur!
Verwante Dagen

Dag van de Academies
15 februari
Deze Belgische Dag wordt dit jaar op 2 februari gevierd door ruim 160 academische DKO's, wat staat voor 'Deeltijd Kunst Onderwijs'. De Dag is bedoeld om enkele Vlaamse deeltijdkunstonderwijsinstellingen te presenteren aan het publiek.

Dag van de Ondernemende Student
28 mei
Studenten hebben nog wel eens het imago luie zuipschuiten te zijn. De hele dag uitslapen, twee uurtjes met je brakke kop in de collegebanken en dan weer de kroeg in.

Dag van het Zwemonderwijs
20 april
Zwemmen is nog helemaal niet zo makkelijk als het lijkt. Een ongetraind persoon zinkt als een baksteen als hij nog nooit in contact is gekomen met water.

31
januari

31 jan

Eerdere edities:
In 2019: 31 januari
Deze site gebruikt Cookies.