31 januari

Dag van de Directeur

aandacht31 januari - 258 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 april 17:13


Categorie:
140-gradhat Onderwijs

Waar gevierd:
Belgisch

Docenten zijn natuurlijk de spil en de kracht van het onderwijs, maar er is één iemand die altijd over het hoofd wordt gezien: de directeur. Voor veel leerlingen de laatste persoon die je wil zien als je de klas wordt uitgestuurd, maar voor het bestuur van een school een onmisbaar lid van het personeelsbestand. In België zien ze dat ook in. Daar is 31 januari namelijk de Dag van de Directeur.

Die Dag is bedoeld om niet de docent, maar de directeur van een school in het zonnetje te zetten. Wat doet die man de hele dag in zijn kantoor, en waarom is het zo belangrijk? Verschillende scholen in Vlaanderen doen aan de Dag mee. In Nederland wordt de Dag niet echt gevierd, maar ook hier is het natuurlijk te vieren door de directeur van uw kind eens te bedanken voor zijn tomeloze inzet.

Een officiële website is er niet, maar wie zoekt op sociale media vindt vanzelf meer informatie.

Wens iemand een Fijne Dag van de Directeur!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Handschrift
23 januari
Schrijven is tegenwoordig vooral een kwestie van de juiste toetsen op uw toetsenbord intikken, maar uiteindelijk is en blijft het van groot belang dat we af en toe nog eens een echt stuk tekst neerpennen.

Internationale Dag van de Leraar
5 oktober
Er zijn ruim 350,000 leraren in het Nederlandse onderwijs, en ondanks de vele schoolvakanties wordt het zware beroep van deze bevolkingsgroep vaak ondergewaardeerd.

Dag van de Jonge Jury
5 juni
De 'Jonge Jury' is een omvattende naam voor 'lezende jongeren'. Het doel van de 'Jonge Jury' is om samen met alle middelbare scholen, bibliotheken en boekhandels scholieren, met name die uit de eerste tot en met de derde klas van de middelbare school, met plezier aan het lezen te krijgen, en vooral ook om een mening te kunnen vormen over boeken.

31
januari

31 jan

Deze site gebruikt Cookies.