20 april

Dag van de Digitale Provincie

20 april - 154 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 20 april 10:34


Categorie:
190-bank Overheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Provincies zijn doorgaans niet de meest hightech bestuursorganen. De ambtenaren en bestuurders van de Provinciale Staten zijn vooral bezig met vergaderen over stikstof en huizenbouw, dus staat digitalisering laag op de prioriteitenlijst. Behalve op 20 april, want dan is het de Dag van de Digitale Provincie.

Die Dag is een congresdag voor iedereen die binnen het provinciebestuursapparaat bezig is met welke vorm van digitalisering dan ook. En dat gaat niet alleen over het plaatsen van datacenters en zendmasten maar ook digitalisering in de lastige vraagstukken zoals stikstof en natuurbeheer. 'Digitalisering en innovatie zijn daar overal', zeggen de organisatoren.

Tijdens de Dag komen er een aantal bekende sprekers, zoals Kamerlid Queeny Rajkowski van de VVD en hoogleraren in data-ethiek. Verder zijn er deelsessies om in kleine groepjes kennis uit te wisselen.

Alle informatie over deze Dag is te vinden op www.dagvandedigitaleprovincie.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Digitale Provincie!
Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Politiegeweld
15 maart
Op 15 maart 1997 werd de Internationale Dag Tegen Politiegeweld opgericht door het Canadese "Montreal Collective Opposed to Police Brutality" als een actiedag tegen onnodig geweld door de sterke arm der wet.

Dag van Europa
9 mei
In economisch zware tijden moeten we alle zeilen bijzetten. En of u nu groot fan bent van Europeaanse saamhorigheid of het subcontinent een log, bureaucratisch beest vindt waar uw duurverdiende en schaarse belastingcenten worden verkwanseld, feit blijft dat we met z'n allen in hetzelfde solidaire schuitje zitten en dat er momenteel hard moet worden gewerkt om onze hooggeachte euro te redden.

Internationale Dag van de Publieke Dienstverlening
23 juni
De Verenigde Naties organiseren jaarlijks op $datum de Internationale Dag van de Publieke Dienstverlening. Die is bedoeld om aandacht te vragen voor iedereen die in een overheidsfunctie werkt die direct met burgers van doen heeft.

20
april

20 apr

Komende Dagen
Wereld Neushoorndag
Wereld Neushoorndag
22 september
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Deze site gebruikt Cookies.