20 april

Dag van de Digitale Provincie

LET OP: deze Dag is in 2023 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2023 versie van deze Dag.
20 april 2023 - 426 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 20 april 10:34


Categorie:
190-bank Overheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Provincies zijn doorgaans niet de meest hightech bestuursorganen. De ambtenaren en bestuurders van de Provinciale Staten zijn vooral bezig met vergaderen over stikstof en huizenbouw, dus staat digitalisering laag op de prioriteitenlijst. Behalve op 20 april, want dan is het de Dag van de Digitale Provincie.

Die Dag is een congresdag voor iedereen die binnen het provinciebestuursapparaat bezig is met welke vorm van digitalisering dan ook. En dat gaat niet alleen over het plaatsen van datacenters en zendmasten maar ook digitalisering in de lastige vraagstukken zoals stikstof en natuurbeheer. 'Digitalisering en innovatie zijn daar overal', zeggen de organisatoren.

Tijdens de Dag komen er een aantal bekende sprekers, zoals Kamerlid Queeny Rajkowski van de VVD en hoogleraren in data-ethiek. Verder zijn er deelsessies om in kleine groepjes kennis uit te wisselen.

Alle informatie over deze Dag is te vinden op www.dagvandedigitaleprovincie.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Digitale Provincie!
Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Corruptie
9 december
Ieder jaar vieren de Verenigde Naties op 9 december de Internationale Dag tegen Corruptie. Corruptie is het misbruiken van macht, bijvoorbeeld een gunst verlenen voor smeergeld.

Internationale Dag van de Publieke Dienstverlening
23 juni
De Verenigde Naties organiseren jaarlijks op $datum de Internationale Dag van de Publieke Dienstverlening. Die is bedoeld om aandacht te vragen voor iedereen die in een overheidsfunctie werkt die direct met burgers van doen heeft.

Internationale Dag van Slachtoffers van Marteling en Foltering
26 juni
Helaas komt er in de wereld nog veel marteling en foltering voor. Niet alleen in derdewereldlanden, waar marteling voor informatie vaker voorkomt dan zou mogen, maar denk bijvoorbeeld ook aan de gevangen in Guantanamo Bay.

20
april

20 apr

Eerdere edities:
In 2023: 20 april
Deze site gebruikt Cookies.