20 april

Dag van de Digitale Provincie

20 april - 49 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 20 april 10:34


Categorie:
190-bank Overheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Provincies zijn doorgaans niet de meest hightech bestuursorganen. De ambtenaren en bestuurders van de Provinciale Staten zijn vooral bezig met vergaderen over stikstof en huizenbouw, dus staat digitalisering laag op de prioriteitenlijst. Behalve op 20 april, want dan is het de Dag van de Digitale Provincie.

Die Dag is een congresdag voor iedereen die binnen het provinciebestuursapparaat bezig is met welke vorm van digitalisering dan ook. En dat gaat niet alleen over het plaatsen van datacenters en zendmasten maar ook digitalisering in de lastige vraagstukken zoals stikstof en natuurbeheer. 'Digitalisering en innovatie zijn daar overal', zeggen de organisatoren.

Tijdens de Dag komen er een aantal bekende sprekers, zoals Kamerlid Queeny Rajkowski van de VVD en hoogleraren in data-ethiek. Verder zijn er deelsessies om in kleine groepjes kennis uit te wisselen.

Alle informatie over deze Dag is te vinden op www.dagvandedigitaleprovincie.nl.

Wens iemand een Fijne Dag van de Digitale Provincie!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Consumentenrecht
15 maart
In 1962 ondertekende John F. Kennedy een wet die consumentenrechten meer toegankelijk maakte. De vier basisrechten van consumenten zijn het recht op veiligheid, informatie, het recht om te kiezen en het recht om aangehoord te worden.

Internationale Dag van de Linkshandigen
13 augustus
Linkshandigen dezer aardkloot, verenigt u! Dag in, dag uit moeten jullie leven met computers, scharen, deurknoppen, flesopeners, kortom, een complete wereld vol rechtshandige apparatuur, en wij van Fijne Dag Van snappen dat dillemma!

Internationale Dag tegen Politiegeweld
15 maart
Op 15 maart 1997 werd de Internationale Dag Tegen Politiegeweld opgericht door het Canadese "Montreal Collective Opposed to Police Brutality" als een actiedag tegen onnodig geweld door de sterke arm der wet.

20
april

20 apr

Deze site gebruikt Cookies.