Ieder jaar op 19 september organiseert de Nederlandse Vereniging van Diëtisten de Dag van de Diëtist, om hun eigen beroepsgroep in het zonnetje te zetten. Op de Dag zijn door het hele land diverse activiteiten georganiseerd door diëtisten, zoals open inloopavonden of voorlichtingen, maar ook metingen en voedingsadviezen. Ook worden er posters en ander voorlichtingsmateriaal uitgedeeld. Maar zelf kunt u natuurlijk ook uw eigen diëtist eens bedanken dat die er voor zorgt dat bij u de kilo's eraf vliegen. Toch?
De Dag van de Diëtist vindt dit jaar op een donderdag plaats, maar volgens de NVD mag u uw activiteiten ook rondom die dag organiseren. Alle informatie rondom de Dag van de Diëtist is te vinden op de website van de NVD.
Tegelijkertijd als de VN de Dag van de Duurzame Gastronomie organiseert is het werelddag van de Sushi. Uitgeroepen door ene DeMay via facebook en misschien nog wel meer in het nieuws dan Gastronomiedag.
Als we de bourgondische Limburgers ergens van kennen, naast hun zachte G, dan is het wel hun bekendste lekkernij: de vlaai. De regionale taartachtige snack gaat goed bij koffie en komt in allerlei smaken zoals abrikoos en kers, het is divers (met óf zonder slagroom is allebei lekker!
Omdat duurzaamheid helemaal hip is moet de wereld vergroenen. Zelfs als u uit eten gaat ontkomt u er niet aan. Dat wordt op 18 juni extra erg, want dan is het namelijk de Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie.