6 mei

Dag van de Couveuseouders

LET OP: deze Dag is in 2018 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2018 versie van deze Dag.
aandacht6 mei 2018 - 867 dagen geleden elke 1e zondag van mei
In 2021 op 2 mei
Aangepast op 30 november 00:00

Dag van de Couveuseouders

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Een kind dat te vroeg geboren wordt kan een behoorlijke impact hebben op het leven van jonge ouders. Zo'n baby heeft zijn leven lang zorg nodig, en dat is zowel psychologisch als financieel een flinke last. Om die ouders een hart onder de riem te steken is iedere eerste zondag van de Dag van de Couveuseouder.

De Dag van de Couveuseouder wordt wereldwijd gevierd, maar is in Nederland overgenomen door de Stichting Prematurendag. Tijdens de Dag wordt er onder andere stilgestaan bij hoe zwaar ouders het hebben, maar er wordt ook voorlichting gegeven over welke mogelijkheden ouders van couveusekinderen hebben om hulp te vragen.

Meer informatie is onder andere te vinden op deze website.

Wens iemand een Fijne Dag van de Couveuseouders!
Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Diabetes
14 november
Ieder jaar op 14 november wordt stilgestaan bij mensen die aan diabetes leiden. Diabetes heet ook wel suikerziekte en is vaak de oorzaak van vele hart- en vaatziekten of blindheid.

Wereld Bipolairendag
30 maart
Ieder jaar op 30 maart wordt er aandacht geschonken aan bipolaire stoornissen. 30 maart is de verjaardag van Vincent van Gogh die aan de stoornis leed.

Internationale Dag van de Universele Gezondheidszorg
12 december
In Nederland hebben we het goed. Als u hier naar het ziekenhuis moet hoeft u niet bang te zijn dat de chirurg uw nier ook afpakt als betaling, en de zorg is buitengewoon goed.

6
mei

6 mei

Eerdere edities:
In 2019: 5 mei
In 2018: 6 mei
In 2017: 7 mei
Deze site gebruikt Cookies.