28 september

Dag van de Chemische Logistiek

28 september - 6 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 4 september 20:12

Dag van de Chemische Logistiek

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Met de huidige klimaatproblemen rondom stikstofuitstoot en een rap verzengende aarde is de chemische industrie nou niet bepaald een populaire sector. Maar tegelijkertijd is dit 'één van de belangrijkste sectoren van onze economie', schrijft de branchevereniging, die vooral hamert op de export en het belang voor de gehele Nederlandse industrie in het algemeen. Zij zetten daarom op 28 september de sector in hetzelfde zonnetje dat mede door de chemische industrie steeds gevaarlijker wordt.

Op de website van de Vereniging Nederlandse Chemische Warehousingbedrijven (VNCW) staat weinig informatie, laat staan over de vervuiling van de branche, maar in een persbericht schrijft de organisatie dat de industrie 'jaarlijks voor bijna 20% van de gehele Nederlandse export zorgt'. Ook is de chemische sector essentiaal voor de farmaceutische en voedingsindustrie en zelfs voor mobiele telefoons. Daarmee is het 'één van de belangrijkste sectoren van onze economie', al zou het natuurlijk vreemd zijn als een brancheorganisatie iets anders zei.

Op de Dag staan voornamelijk de werknemers centraal die in dit werkveld zitten. Een concreet onderdeel van de Dag dat wél al bekend is is dat er een verkiezing wordt gehouden voor de ‘Gevaarlijke stoffen medewerker 2022’ [sic].

Informatie daarover vindt u op de website van de VNCW.

Wens iemand een Fijne Dag van de Chemische Logistiek!
Verwante Dagen

Internationale Dag van Veiligheid op het Werk
28 april
De International Labour Organisation (ILO) roept sinds 2005 28 april uit tot Internationale Dag van Veiligheid op het Werk, onder de Engelse naam bekend als World Day for Safety and Health at Work.

Dag van de Jeugdprofessional
16 september
Het is niet altijd even makkelijk om met kinderen te werken. Ze denken heel anders na, en die gedachtengang vergt een andere aanpak in de zorg, het onderwijs of andere vormen van begeleiding.

Dag van de Freelancer
6 oktober
Niet alleen in Nederland, maar ook in Vlaanderen draait de economie volledig op freelancers, zelfstandigen en eenpitters. Die willen zich niet binden aan één werkgever, maar de vrijheid hebben om opdrachten aan te nemen wanneer en waar zij willen.

28
september

28 sep

Deze site gebruikt Cookies.