28 september

Dag van de Chemische Logistiek

LET OP: deze Dag is in 2022 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2022 versie van deze Dag.
28 september 2022 - 432 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 4 september 20:12

Dag van de Chemische Logistiek

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Met de huidige klimaatproblemen rondom stikstofuitstoot en een rap verzengende aarde is de chemische industrie nou niet bepaald een populaire sector. Maar tegelijkertijd is dit 'één van de belangrijkste sectoren van onze economie', schrijft de branchevereniging, die vooral hamert op de export en het belang voor de gehele Nederlandse industrie in het algemeen. Zij zetten daarom op 28 september de sector in hetzelfde zonnetje dat mede door de chemische industrie steeds gevaarlijker wordt.

Op de website van de Vereniging Nederlandse Chemische Warehousingbedrijven (VNCW) staat weinig informatie, laat staan over de vervuiling van de branche, maar in een persbericht schrijft de organisatie dat de industrie 'jaarlijks voor bijna 20% van de gehele Nederlandse export zorgt'. Ook is de chemische sector essentiaal voor de farmaceutische en voedingsindustrie en zelfs voor mobiele telefoons. Daarmee is het 'één van de belangrijkste sectoren van onze economie', al zou het natuurlijk vreemd zijn als een brancheorganisatie iets anders zei.

Op de Dag staan voornamelijk de werknemers centraal die in dit werkveld zitten. Een concreet onderdeel van de Dag dat wél al bekend is is dat er een verkiezing wordt gehouden voor de ‘Gevaarlijke stoffen medewerker 2022’ [sic].

Informatie daarover vindt u op de website van de VNCW.

Wens iemand een Fijne Dag van de Chemische Logistiek!
Verwante Dagen

Dag van de Modern Werkende
11 mei
Vroeger kon je gewoon op je achtiende met een hogeschooldiploma een bedrijf binnenlopen, om een baan vragen, en 45 jaar later met een gouden horloge in je ene hand en je riante pensioen in de andere lekker van je schemerjaren genieten.

Landelijke Econometristendag
6 februari
Als vrouwen, (Afrikaanse) kinderen, ouderen, mannen en meisjes een eigen Dag krijgen, waarom zouden econometristen er dan geen mogen krijgen? Op $datum is het Landelijke Econometristendag.

Dag van de ZZP'er
15 april
De zzp'er is de motor van de economie. Flexwerkers geven de zekerheid en stabiliteit van een vast inkomen op voor vrijheid en avontuur and belastingvoordeel, en die flexibiliteit maakt hen een belangrijke motor van de economie.

28
september

28 sep

Eerdere edities:
In 2022: 28 september
Deze site gebruikt Cookies.