28 september

Dag van de Chemische Logistiek

LET OP: deze Dag is in 2022 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2022 versie van deze Dag.
28 september 2022 - 128 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 4 september 20:12

Dag van de Chemische Logistiek

Categorie:
119-piggy-bank Economie

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Met de huidige klimaatproblemen rondom stikstofuitstoot en een rap verzengende aarde is de chemische industrie nou niet bepaald een populaire sector. Maar tegelijkertijd is dit 'één van de belangrijkste sectoren van onze economie', schrijft de branchevereniging, die vooral hamert op de export en het belang voor de gehele Nederlandse industrie in het algemeen. Zij zetten daarom op 28 september de sector in hetzelfde zonnetje dat mede door de chemische industrie steeds gevaarlijker wordt.

Op de website van de Vereniging Nederlandse Chemische Warehousingbedrijven (VNCW) staat weinig informatie, laat staan over de vervuiling van de branche, maar in een persbericht schrijft de organisatie dat de industrie 'jaarlijks voor bijna 20% van de gehele Nederlandse export zorgt'. Ook is de chemische sector essentiaal voor de farmaceutische en voedingsindustrie en zelfs voor mobiele telefoons. Daarmee is het 'één van de belangrijkste sectoren van onze economie', al zou het natuurlijk vreemd zijn als een brancheorganisatie iets anders zei.

Op de Dag staan voornamelijk de werknemers centraal die in dit werkveld zitten. Een concreet onderdeel van de Dag dat wél al bekend is is dat er een verkiezing wordt gehouden voor de ‘Gevaarlijke stoffen medewerker 2022’ [sic].

Informatie daarover vindt u op de website van de VNCW.

Wens iemand een Fijne Dag van de Chemische Logistiek!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Gerechtsdeurwaarder
8 juni
Voor de meeste mensen vallen deurwaarders in één categorie als telemarketeers, parkeerwachters en cryptovalutahandelaren: slechte mensen die het vooral gemunt hebben op de zwakken in de samenleving.

Nationale Secretaressedag
20 april
De Nationale Secretaressedag is onverminderd één van de meest populaire Dagen van het jaar. Met veel media-aandacht heeft dit evenement een groot gevolg gekregen.

Dag van de Planner
3 maart
Juist in deze tijden van ongekende personeelstekorten is een goede planner van levensbelang voor organisaties. Zonder hen lopen de roosters compleet in de soep en rijden de treinen niet, komen de monteurs niet opdagen om de reparaties uit te voeren en komen de vrachtwagens niet op het juiste moment op de juiste bestemming.

28
september

28 sep

Eerdere edities:
In 2022: 28 september
Komende Dagen
Wereld Kankerdag
Wereld Kankerdag
4 februari
Deze site gebruikt Cookies.