22 mei

Bitcoin Pizza Dag

LET OP: deze Dag is in 2022 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2022 versie van deze Dag.
22 mei 2022 - 643 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05

Bitcoin Pizza Dag

Categorie:
174-imac Digitalisering

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

22 mei staat sinds 2010 internationaal bekend als Bitcoin Pizza Dag. Waarom? Omdat een man genaamd Laszlo Hanyecz op die dag als eerste persoon ter wereld Bitcoin gebruikte om er iets mee te kopen. En niet zomaar iets. Twee pizza's, ter waarde van 10.000 bitcoin welteverstaan! Kortom: een feestdag, zowel voor mensen die beginnen met Bitcoin als voor de ervaren Bitcoin handelaren. Zolang je maar van pizza houdt.

Het leuke aan Bitcoin Pizza Dag is dat sinds zijn oorsprong, de pizza's van Hanyecz aslmaar duurder zijn geworden. Bij aanschaf waren de Bitcoins zo'n 41 dollar waard, maar ongeveer negen maanden later bereikte de cryptocurrency koers hetzelfde prijsniveau als de Amerikaanse dollar, waardoor de twee pizza's $10.000 waard werden. Nog geen 4 jaar later werden ze al gewaardeerd op ongeveer 2,5 miljoen dollar.

Een ander leuk detail is dat Hanyecz maar liefst 4 dagen op zijn pizza's heeft moeten wachten voordat er een koper was! Op het Bitcoin forum waar hij 10.000 bitcoin voor 2 pizza's geboden had, begon men zich al zorgen te maken over zijn gezondheid "val je niet om van de honger Laszlo?".

Inmiddels staan de twee pizza's al jarenlang bekend als het duurste eten wat ooit gekocht is. Zo bereikte de Bitcoin koers begin 2021 zijn hoogtepunt wat maakte dat de pizza's meer dan een half miljard euro waard werden...
Laten we in ieder geval hopen dat ze gesmaakt hebben

Wens iemand een Fijne Bitcoin Pizza Dag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van de Privacy
28 januari
We leven in een digitaal tijdperk, vol met e-mail, sociale netwerken en online profielen. Twitter, Instagram en TikTok vieren hoogtijdagen, maar die slaan onze informatie ook op op servers waarvan we niet weten waar ze precies staan en wat er mee gebeurt.

Dag van de AFAS-Beheerder
6 februari
Grote kans dat u nog nooit van AFAS heeft gehoord maar het tegelijkertijd wel regelmatig gebruikt. Laten we het zo zeggen: al die vrije dagen die u aanvraagt op het werk en al die contractverlengingen die u er bekijkt staan in een online AFAS-omgeving die wordt gemaakt door het gelijknamige (Nederlandse!

22
mei

22 mei

Komende Dagen
Wereld Anosmiedag
Wereld Anosmiedag
27 februari
Wereld RSI-Dag
Wereld RSI-Dag
28 februari
Deze site gebruikt Cookies.