Onderzoekers houden rekening met Dagen van...


Toegevoegd op 21 februari 00:00 door Jorrit - categorie Nieuws
Onderzoekers houden rekening met Dagen van...
Een erg leuk fenomeen aan de lijst van Dagen is dat het nieuws erop af wordt gestemd. Zo zijn er vandaag (op de Internationale Dag van de Moedertaal) wetenschappers van de universiteit van Californië die een onderzoek bekend maken over de herkomst van Europese talen.

En dat klinkt heel toevallig, maar dat is het niet. Vaak worden dergelijke onderzoeken gepubliceerd op de Dag van het één of ander. In plaats van dat een Dag dus aan een gebeurtenis wordt gelinkt, wordt het dus ook andersom zo gepland.

In dit geval betreft het een onderzoek die stelt dat Indo-Europese talen afstammen van Oekraïense en Russische talen. En dat dus op de Internationale Dag van de Moedertaal!



Gerelateerd aan: Internationale Dag Van De Moedertaal
Meer nieuws

Dag van de Klederdracht afgelast vanwege extreme hitte
De Dag van de Klederdracht in Schagen gaat dit jaar niet door. De Dag zou aanvankelijk op 25 juli plaatsvinden, maar die donderdag wordt het zo heet dat het bestuur het evenement heeft afgelast.
LEES MEER »

De Dag van de Duurzaamheid is geslaagd!
Vanaf 10.10.2018 is het in Nederland ELKE dag, Dag van de Duurzaamheid! Aldus www.dagvandeduurzaamheid.nl die de dag ieder jaar organiseerde. Hiermee komt een einde aan de jaarlijkse landelijke Dag van de Duurzaamheid die sinds 2009 tot en met 2018 heeft plaatsgevonden.
LEES MEER »

De Belgische Dag van het Park is niet meer
Met innige deelneming moeten wij helaas afscheid nemen van de Belgische Dag van het Park. Na 25 jaar heeft het Belgische Agentschap Natuur en Bos besloten de Dag niet meer te organiseren.
LEES MEER »
Deze site gebruikt Cookies.