6 april

Witte Donderdag

6 april - 65 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 2 april 13:02

Witte Donderdag

Categorie:
24-gift Feestdag

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Witte Donderdag is traditioneel de dag vóór Goede Vrijdag, een katholieke feestdag waarop we het Laatste Avondmaal van Jezus Christus en zijn 12 apostelen vieren. De naam 'Witte' Donderdag komt voort uit het feit dat tijdens deze feestdag kruisbeelden traditioneel werden versierd met een witte doek. Na de dienst, tijdens Pasen, moeten we dat witte doek vervangen door een paarse.

Witte Donderdag is geen nationale feestdag. Dit jaar vindt Witte Donderdag plaats op 6 april. Op Wikipedia vindt u meer informatie, maar wie kan de informatie nou nog beter geven dan jezus.nl?

Wens iemand een Fijne Witte Donderdag!
Verwante Dagen

Eid al-Fitr (Suikerfeest)
21 april
Eid al-Fitr is in Nederland ook wel bekend onder de naam Suikerfeest. Dat is de dag waarop het einde van de Ramadan wordt gevierd, en één van de belangrijkste feesten in de islam.

Dag van de Grap
1 april
Deze Dag is algemeen bekend als 1 april, een Dag waarop het de traditie is om grappen met elkaar uit te halen. Nu is het zout in de koffie van je leraar gooien al wat achterhaald, maar er zijn nog ontzettend veel mogelijkheden om de Dag te vieren.

Tweede Pinksterdag
29 mei
Pinksteren valt op de 50e dag van Pasen (dus 49 dagen erna. Pasen valt dit jaar op 9 april), en 10 dagen na de Hemelvaart van Jezus (dit jaar op 18 mei).

6
april

6 apr

Eerdere edities:
In 2022: 14 april
In 2021: 1 april
In 2020: 9 april
Deze site gebruikt Cookies.