6 april

Witte Donderdag

6 april - over 62 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 9 december 23:10

Witte Donderdag

Categorie:
24-gift Feestdag

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Witte Donderdag is traditioneel de dag vóór Goede Vrijdag, een Christelijke feestdag waarop we het Laatste Avondmaal van Jezus Christus en zijn 12 apostelen vieren. De naam 'Witte' Donderdag komt voort uit het feit dat we tijdens deze feestdag onze kruisbeelden versieren met een witte doek. Na de dienst, tijdens Pasen, moeten we dat witte doek vervangen door een paarse.

Witte Donderdag is geen nationale feestdag. Dit jaar vindt Witte Donderdag plaats op 6 april. Op Wikipedia vindt u meer informatie, of u kunt kijken op de website van de kerk.

Wens iemand een Fijne Witte Donderdag!
Verwante Dagen

Kerstavond
24 december
Kerstavond is geen officiële feestdag, maar inmiddels is dit net zo goed een feest als kerst zelf. Reden genoeg voor ons om dit op te nemen in ons overzicht.

Eerste Pinksterdag
28 mei
Pinksteren valt op de 50e dag van Pasen (dus 49 dagen erna. Pasen valt dit jaar op 9 april), en 10 dagen na de Hemelvaart van Jezus (dit jaar op 18 mei).

Valentijnsdag
14 februari
Valentijnsdag is een wereldwijd feest waarop de anonieme liefde wordt betuigd. Vroeger, toen de Dag nog een stuk traditioneler was, gaf je op deze Dag aan je geheime liefde een cadeau of bloemen met een liefdesverklaring.

6
april

6 apr

Eerdere edities:
In 2022: 14 april
In 2021: 1 april
In 2020: 9 april
Komende Dagen
Wereld Kankerdag
Wereld Kankerdag
4 februari
Deze site gebruikt Cookies.