9 april

Witte Donderdag

9 april - over 46 dagen elk jaar op een andere datum
Aangepast op 15 januari 19:47

Witte Donderdag

Categorie:
24-gift Feestdag

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Witte Donderdag is traditioneel de dag vóór Goede Vrijdag, een Christelijke feestdag waarop we het Laatste Avondmaal van Jezus Christus en zijn 12 apostelen vieren. De naam 'Witte' Donderdag komt voort uit het feit dat we tijdens deze feestdag onze kruisbeelden versieren met een witte doek. Na de dienst, tijdens Pasen, moeten we dat witte doek vervangen door een paarse.

Witte Donderdag is geen nationale feestdag. Dit jaar vindt Witte Donderdag plaats op 18 april. Op Wikipedia vindt u meer informatie, of u kunt kijken op de website van de kerk.

Wens iemand een Fijne Witte Donderdag!
Verwante Dagen

Suikerfeest
23 juni
Het Suikerfeest is de dag waarop het einde van de Ramadan wordt gevierd, en één van de belangrijkste feesten in de islam. De Ramadan is de vastenperiode in de 9e maand van de islamitische kalendar.

Kerstmis
25 december
Kerstmis is het feest waarop we vieren dat Jezus Christus is geboren. Voor het alom bekende kerstverhaal bent u bij ons aan het verkeerde adres, er zijn genoeg website op het web die dat veel beter kunnen.

Dag van de Grap
1 april
Deze Dag is algemeen bekend als 1 april, een Dag waarop het de traditie is om grappen met elkaar uit te halen. Nu is het zout in de koffie van je leraar gooien al wat achterhaald, maar er zijn nog ontzettend veel mogelijkheden om de Dag te vieren.

9
april

9 apr

Eerdere edities:
In 2019: 18 april
In 2018: 29 maart
In 2017: 13 april
Komende Dagen
Wereld RSI-Dag
Wereld RSI-Dag
28 februari
Deze site gebruikt Cookies.