6 april

Witte Donderdag

6 april - 242 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 2 april 13:02

Witte Donderdag

Categorie:
24-gift Feestdag

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Witte Donderdag is traditioneel de dag vóór Goede Vrijdag, een katholieke feestdag waarop we het Laatste Avondmaal van Jezus Christus en zijn 12 apostelen vieren. De naam 'Witte' Donderdag komt voort uit het feit dat tijdens deze feestdag kruisbeelden traditioneel werden versierd met een witte doek. Na de dienst, tijdens Pasen, moeten we dat witte doek vervangen door een paarse.

Witte Donderdag is geen nationale feestdag. Dit jaar vindt Witte Donderdag plaats op 6 april. Op Wikipedia vindt u meer informatie, maar wie kan de informatie nou nog beter geven dan jezus.nl?

Wens iemand een Fijne Witte Donderdag!
Verwante Dagen

Eerste Pinksterdag
28 mei
Pinksteren valt op de 50e dag van Pasen (dus 49 dagen erna. Pasen valt dit jaar op 9 april), en 10 dagen na de Hemelvaart van Jezus (dit jaar op 18 mei).

Moederdag
14 mei
Behoeft Moederdag nog extra informatie? Op deze Dag, iedere tweede zondag in mei, is het een feest voor de enige vrouw in ons leven die onvoorwaardelijk van ons houdt: Onze Moeder!

Internationale Nowruzdag
21 maart
Het klinkt als een Dag die komt uit het oosten. En dat komt ie ook. Nowruz (of Nouruz) betekent 'De Nieuwe Dag' en slaat op de eerste dag van de lente, die op 21 maart begint.

6
april

6 apr

Eerdere edities:
In 2022: 14 april
In 2021: 1 april
In 2020: 9 april
Deze site gebruikt Cookies.