18 april

Witte Donderdag

aandacht18 april - 179 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 april 11:03

Witte Donderdag

Categorie:
24-gift Feestdag

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Witte Donderdag is traditioneel de dag vóór Goede Vrijdag, een Christelijke feestdag waarop we het Laatste Avondmaal van Jezus Christus en zijn 12 apostelen vieren. De naam 'Witte' Donderdag komt voort uit het feit dat we tijdens deze feestdag onze kruisbeelden versieren met een witte doek. Na de dienst, tijdens Pasen, moeten we dat witte doek vervangen door een paarse.

Witte Donderdag is geen nationale feestdag. Dit jaar vindt Witte Donderdag plaats op 18 april. Op Wikipedia vindt u meer informatie, of u kunt kijken op de website van de kerk.

Wens iemand een Fijne Witte Donderdag!
Verwante Dagen

Tweede Kerstdag
26 december
Kerstmis is het feest waarop we vieren dat Jezus Christus is geboren. Voor het alom bekende kerstverhaal bent u bij ons aan het verkeerde adres, er zijn genoeg websites op het web die dat veel beter kunnen.

Goede Vrijdag
19 april
Een religieuze dag waar sommige mensen het vooral een goede vrijdag vinden omdat ze deze dag een snipperdagje hebben. Gelovigen herdenken echter de kruisiging van Jezus.

Koninginnedag
30 april
Koninginnedag is natuurlijk vervangen door Koningsdag, omdat we sinds 2014 een Koning hebben. Desalniettemin blijft Koninginnedag een Dag die wij in onze kalender niet willen vergeten.

18
april

18 apr

Eerdere edities:
In 2018: 29 maart
In 2017: 13 april
In 2016: 24 maart
Deze site gebruikt Cookies.