9 april

Witte Donderdag

9 april - 166 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 15 januari 19:47

Witte Donderdag

Categorie:
24-gift Feestdag

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Witte Donderdag is traditioneel de dag vóór Goede Vrijdag, een Christelijke feestdag waarop we het Laatste Avondmaal van Jezus Christus en zijn 12 apostelen vieren. De naam 'Witte' Donderdag komt voort uit het feit dat we tijdens deze feestdag onze kruisbeelden versieren met een witte doek. Na de dienst, tijdens Pasen, moeten we dat witte doek vervangen door een paarse.

Witte Donderdag is geen nationale feestdag. Dit jaar vindt Witte Donderdag plaats op 18 april. Op Wikipedia vindt u meer informatie, of u kunt kijken op de website van de kerk.

Wens iemand een Fijne Witte Donderdag!
Verwante Dagen

Eerste Paasdag
12 april
Met Pasen vieren we dat Jezus Christus 2000 jaar geleden is opgestaan uit de dood, na zijn kruisiging een aantal dagen eerder (op Goede Vrijdag). In de loop der jaren zijn er veel elementen aan Pasen toegevoegd, zoals het zoeken van eieren en een enorme haas die ze verstopt.

Kerstmis
25 december
Kerstmis is het feest waarop we vieren dat Jezus Christus is geboren. Voor het alom bekende kerstverhaal bent u bij ons aan het verkeerde adres, er zijn genoeg website op het web die dat veel beter kunnen.

Sinterklaas
5 december
Sinterklaas, wie kent 'em niet? U waarschijnlijk wel. Als inwoner van Nederland komt u niet onder dit volksfeest uit. Het feest heeft zijn oorsprong bij een Turkse bisschop, Sint Nicholaas, die aan arme kinderen geldstukken gaf.

9
april

9 apr

Eerdere edities:
In 2019: 18 april
In 2018: 29 maart
In 2017: 13 april
Komende Dagen
Wereld Bidag
Wereld Bidag
23 september
Wereld Gorilladag
24 september
Deze site gebruikt Cookies.