24 december

Kerstavond

24 december - over 324 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 18 december 18:34

Kerstavond

Categorie:
24-gift Feestdag

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Kerstavond is geen officiële feestdag, maar inmiddels is dit net zo goed een feest als kerst zelf. Reden genoeg voor ons om dit op te nemen in ons overzicht. Kerstavond is de avond voorafgaand aan kerstmis. Veel Nederlanders grijpen dat moment tegenwoordig aan als een feest op zichzelf. Dat betekent: lekker eten, gezellig met familie en vrienden samenzijn, en licht en warmte in huis.

Hoe u kerstavond invult, is helemaal aan u. Cadeaus geven op de 24e? Kan gewoon! Een uitgebreid kerstdiner met kalkoen en kip of juist gewoon de pizzeria even langs laten komen? Allemaal mogelijk. Voor veel mensen is kerstavond ook het moment van het jaar om naar de kerst-mis in de kerk te gaan. Daar wordt dan stilgestaan bij het kerstverhaal, en vaak wordt er wel iets met lichtjes of kaarsjes gedaan.

Hoe u deze avond ook viert, we hopen dat het gezellig is. Namens de redactie van Fijne Dag Van alvast een zeer fijne kerst gewenst!

Wens iemand een Fijne Kerstavond!
Verwante Dagen

Sinterklaas
5 december
Sinterklaas, wie kent 'em niet? U waarschijnlijk wel. Als inwoner van Nederland komt u niet onder dit volksfeest uit. Het feest heeft zijn oorsprong bij een Turkse bisschop, Sint Nicholaas, die aan arme kinderen geldstukken gaf.

Eid al-Fitr (Suikerfeest)
21 april
Eid al-Fitr is in Nederland ook wel bekend onder de naam Suikerfeest. Dat is de dag waarop het einde van de Ramadan wordt gevierd, en één van de belangrijkste feesten in de islam.

Tweede Kerstdag
26 december
Kerstmis is het feest waarop we vieren dat Jezus Christus is geboren. Voor het alom bekende kerstverhaal bent u bij ons aan het verkeerde adres, er zijn genoeg websites op het web die dat veel beter kunnen.

24
december

24 dec

Komende Dagen
Wereld Kankerdag
Wereld Kankerdag
4 februari
Deze site gebruikt Cookies.