Als je een zware, stressvolle baan hebt, zoals wij hier op de redactie, heb je soms een goede borrel nodig. Na een tijdje voldoet een biertje of twee niet meer, en grijp je dan naar de fles. Dan wordt whisky een goede oplossing. En dan zijn er natuurlijk ook nog de mensen die gewoon van de volle, warme smaak houden en er werkelijk van kunnen genieten.
Zo ook ene Michael Jackson - niet te verwarren met de zanger. Jackson was één van de beroemdste whiskyrecensenten ter wereld. Hij overleed in 2007 aan Parkinson, en ter ere van zijn geboortedag in 1947 vieren we nu ieder jaar Wereld Whiskydag. Dat gebeurt op de derde zaterdag in mei.
Wat doen we deze Dag? Lijkt ons simpel. We drinken whiskey! Een paar flinke slokken Jameson, dan een glas Glennlivet, single malt of een blend, met of zonder ijs, het is helemaal uw feestje! Op de whiskey-map is te zien waar de diverse whiskyevenementen in Nederland plaatsvinden, maar daar hoeft u zich niet exclusief aan te houden. Gewoon een fles opentrekken met wat vrienden kan ook. Proost!
De kokosnoot. Je moet er van houden. Dit hoofdingrediënt van de Bounty is niet alleen populair onder toeristen die met hun luie kont op maagdelijk witte eilanden in West-Polinesië liggen, maar voor veel bewoners in de tropen is de uit de kluiten gewassen walnoot met melk een belangrijke bron van voeding én economisch gewin.
Omdat duurzaamheid helemaal hip is moet de wereld vergroenen. Zelfs als u uit eten gaat ontkomt u er niet aan. Dat wordt op 18 juni extra erg, want dan is het namelijk de Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie.
Wat is er nou leuker én lekkerder dan tapas? Het vingervoedsel in kleine hoeveelheden verovert ook in razend tempo de Nederlandse gastronomie, en land van herkomst Spanje wrijft in zijn handen door die culinairculturele marketing.
17 mei
17 mei
Eerdere edities: In 2024: 18 mei In 2023: 20 mei In 2022: 21 mei