Wat is er nou leuker én lekkerder dan tapas? Het vingervoedsel in kleine hoeveelheden verovert ook in razend tempo de Nederlandse gastronomie, en land van herkomst Spanje wrijft in zijn handen door die culinairculturele marketing. Niet gek dus dat het mediterrane land de derde derde donderdag in juni heeft uitgeroepen tot Wereld Tapasdag.
Tijdens Wereld Tapasdag staan we stil bij dat alomgeprezen minivoedsel, dat je tegenwoordig in steeds meer restaurants terugvindt. De Dag is bedoeld om te ontdekken dat tapas niet alleen lekker zijn, maar ook een gezellige en leuke maaltijd die je samen met anderen deelt. Hoe u de Dag zelf kunt vieren laat zich raden: ga naar een Spaanse uitbater in uw omgeving en geniet!
Bakken. Braden. Koken. Roeren. Er een omelet, wentelteefjes of pannenkoeken van maken. In de salade verwerken. Tot een cocktail uitroepen. Op toastjes smeren.
In verband met het verschijnen van Het krokettenboek van Johannes van Dam in 2014 heeft Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar 9 oktober uitgeroepen tot Nationale Krokettendag!
Op een doordeweekse dag, als er gewoon een Knorr Wereldgerecht op tafel moet komen, dan gooien we gewoon een mes en vork naast ons bord neer en gaat de pan op tafel.
20 juni
20 jun
Eerdere edities: In 2023: 15 juni In 2022: 16 juni In 2021: 17 juni