17 november

Wereld Prematuurdag

17 november - over 268 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 22 november 11:31

Wereld Prematuurdag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Deze Dag is voor kinderen die te vroeg geboren worden. Dat zijn er volgens wikipedia zo'n 15 miljoen per jaar. En die mogen dan ook best een Dag hebben, en wel 17 november.

Het initiatief komt van de Europese Ouderorganisatie en wordt sinds 2011 gevierd. Inmiddels wordt de Dag ook door de Wereldgezondheidsorganisatie gesteund.

Wens iemand een Fijne Wereld Prematuurdag!
Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Obstetric Fistula
23 mei
De Verenigde Naties verzinnen het wel. Obstetric Fistula. Het is een niet fijne blessure die vrouwen kunnen oplopen tijdens een geboorte. Jaarlijks zijn er zo'n honderdduizend vrouwen die er mee te maken krijgen.

Wereld Lymfeklierkankerdag
15 september
Je lymfeklieren zijn kleine organen in je lichaam die bacteriën, virussen en andere afvalstoffen uit je lichaam filteren. De zogenaamde lymfocyten in je lichaam zorgen er voor dat infecties voorkomen worden en je lichaam 'schoon' blijft.

Dag van het Tandvlees
16 mei
Tandvlees is een belangrijk, maar vaak ook ondergewaardeerd onderdeel van uw mond. Ontstoken tandvlees kan grote gevolgen hebben zoals ziektes of uitvallende tanden en kiezen, en daarom is het belangrijk dat je er snel bij bent om problemen te voorkomen.

17
november

17 nov

Komende Dagen
Wereld RSI-Dag
Wereld RSI-Dag
28 februari
Deze site gebruikt Cookies.