15 september

Wereld MD dag

15 september - over 234 dagen elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 1 januari 12:05


Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Een aantal internationale organisaties, waaronder Nederland MD (Nederland) en VSN hebben 15 september uitgeroepen tot Wereld MD dag.

MD staat voor Myotonic Dystrophy en is een ernstige erfelijke ziekte die relatief veel voorkomt maar helaas nog erg onbekend is. Eén van de problemen die MD veroorzaakt is een spierziekte, en als spierziekte is het de meest voorkomende spierziekte. Daarnaast zijn MD patiënten hartpatiënten en ontstaan o.a. neurologische problemen en ademhalingsproblemen. De Dag is uiteraard bedoeld om meer aandacht aan deze spierziekte te genereren.

Wens iemand een Fijne Wereld MD dag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van het Vrouwencondoom
16 september
Condooms zijn inmiddels zo'n gemeengoed geworden dat er vaak reclame voor op tv komt, maar er is vorm van het voorbehoedsmiddel waar je maar weinig over hoort: Het vrouwencondoom.

Wereld Trombosedag
13 oktober
Trombose is een ziekte waarbij een ongewoon grote bloedprop zich ophoopt in een bloedvat of ader. Klinkt akelig, dus daar hebben we weinig interesse in.

Internationale Dag van de Schildklier
25 mei
Vraag ons om uit ons hoofd te vertellen wat een schildklier precies doet en we moeten u het antwoord schuldig blijven. Iets met gal? Nee, dat is de galblaas.

15
september

15 sep

Komende Dagen
Wereld Douanedag
Wereld Douanedag
26 januari
Deze site gebruikt Cookies.