15 september

Wereld MD dag

15 september - 2 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 29 juni 10:16


Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Een aantal internationale organisaties, waaronder Nederland MD (Nederland) en VSN hebben 15 september uitgeroepen tot Wereld MD dag.

MD staat voor Myotonic Dystrophy en is een ernstige erfelijke ziekte die relatief veel voorkomt maar helaas nog erg onbekend is. Eén van de problemen die MD veroorzaakt is een spierziekte, en als spierziekte is het de meest voorkomende spierziekte. Daarnaast zijn MD patiënten hartpatiënten en ontstaan o.a. neurologische problemen en ademhalingsproblemen. De Dag is uiteraard bedoeld om meer aandacht aan deze spierziekte te genereren.

Wens iemand een Fijne Wereld MD dag!
Verwante Dagen

Internationale Reanimatiedag
16 oktober
World Restart a Heart Day, in het Nederlands liever Internationale Reanimatiedag, is in 2018 door het Europees Parlement uitgeroepen, omdat iedereen reanimatie zou moeten leren.

Internationale Dag van de Ruggegraat
16 oktober
Uw wervelkolom draagt als het ware uw lichaam en is daardoor een onmisbaar onderdeel van de menselijke verschijning. Die dubbele-s in uw rug verdient daarom ook wel eens wat extra aandacht.

Wereld Obesitasdag
4 maart
De meeste mensen klagen wel eens dat ze wat kilo's zouden willen verliezen. Maar obesitas gaat over veel meer dan alleen iets te zwaar zijn; het is een serieus gezondheidsprobleem dat heel veel andere problemen erger maakt.

15
september

15 sep

Deze site gebruikt Cookies.