2 juni

Wereld Eetstoornisdag

2 juni - 22 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 16 mei 21:45

Wereld Eetstoornisdag

Categorie:
79-medical-bag Gezondheid

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

De Internationale Dag tegen Eetstoornissen is een dag waarop mensen centraal staan die op wat voor manier dan ook problemen hebben met hun eetgedrag. Maar de Dag is niet alleen bedoeld voor mensen die zelf zo'n stoornis hebben; het kan ook gaan om professionals die ermee werken, of om vrienden of familie die worstelen met de problemen van een geliefde. De Dag vindt jaarlijks plaats op 2 juni en wordt wereldwijd gevierd met evenementen en bijeenkomsten.

In Nederland wordt ook een samenkomst georganiseerd voor World Eating Disorder Action Day. Dat bestaat onder andere uit sprekers, een lezing, en afsluitend is er een festival met muziek en kramen.

Wie mee wil doen of de Dag wil ondersteunen, kan die Dag iets paars dragen. Dat is de dresscode van de Dag, al is het zeker niet verplicht. "Als dat je niet aanspreekt, ben je in alle kleuren van de regenboog net zo welkom", aldus de organisatie.

Meer informatie over de Dag in Nederland is te vinden op eetstoornissen.nl. Er is ook een internationale website: worldeatingdisordersday.org.

Wens iemand een Fijne Wereld Eetstoornisdag!
Verwante Dagen

Internationale Dag tegen Diabetes
14 november
Ieder jaar op 14 november wordt stilgestaan bij mensen die aan diabetes leiden. Diabetes heet ook wel suikerziekte en is vaak de oorzaak van vele hart- en vaatziekten of blindheid.

Internationale Dag van de Ruggengraat
16 oktober
Uw wervelkolom draagt als het ware uw lichaam en is daardoor een onmisbaar onderdeel van de menselijke verschijning. Die dubbele-s in uw rug verdient daarom ook wel eens wat extra aandacht.

Wereld Down-Syndroomdag
21 maart
Internationale Down-Syndroomdag vindt ieder jaar plaats op 21 maart. Dat is geen toeval: Mensen met het syndroom van Down hebben hun 21e chromosoom 3 keer.

Deze site gebruikt Cookies.