De schrijver van dit artikel weet nog goed dat zijn vader vroeger bloed ging geven. Oei oei oei, wat een bloed. Het leek wel die scène uit The Shining!
Pas later besefte de schrijver dat het eigenlijk ging om een niets minder dan nobele, onzelfzuchtige daad. Vader gaf liters van zijn kostbare levensvloeistof voor het welbehagen van anderen in nood: Eerste-hulppatiënten, oorlogsslachtoffers, vampiers. Hij deed dat, omdat er mensen waren die er behoefte aan hadden, die het zelfs nodig hadden om te overleven. En vader gaf hen die kans. Een admirabel, gul gebaar. Zo gul, dat de schrijver vann dit artikel iedereen aanraadt om meer bloed te geven. En de Dag is ook bedoeld zodat al die mensen die ooit bloed hebben ontvangen, eens hun waardering voor laten blijken. Want vader heeft er nog nooit een bloemetje voor gehad! Dus wat zeggen we dan, bloedontvangers? Juist. Dank je wel.
De Dag vindt ieder jaar op 14 juni plaats: Dat is namelijk de geboortedatum van de uitvinder van de bloedgroep. Het thema van dit jaar is "Every blood donor is a hero." Daarmee wil de WHO laten zien dat iedereen gewoon bloeddonor kan worden!
Meer informatie over deze Dag is te vinden op de website van de WHO.
Wereld Parkinsonsdag wordt ieder jaar gehouden op 11 april, de geboortedag van Dr. James Parkinson, de wetenschapper die de stoornis ontdekte waardoor de patiënt controle verliest over het zenuwstelsel.
Deze Dag, die door de VN is georganiseerd, vindt ieder jaar op 6 februari plaats, en is in 2003 door the Inter-African Committee on Traditional Practices Affecting the Health of Women and Children (IAC), een Afrikaanse organisatie die opkomt voor rechten van vrouwen in Afrika.
Wereld Psoriasis Dag wordt ieder jaar op $datum wordt gehouden. De International Federation of Psoriasis Association (IFPA) gebruikt deze datum om wereldwijd aandacht te vragen voor deze ziekte, die niet alleen de huid maar ook de gewrichten aantast.