2 mei

Suikerfeest

LET OP: deze Dag is in 2022 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2022 versie van deze Dag.
2 mei 2022 - 723 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 18 maart 22:39

Suikerfeest

Categorie:
24-gift Feestdag

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Het Suikerfeest is de dag waarop het einde van de Ramadan wordt gevierd, en één van de belangrijkste feesten in de islam. De Ramadan is de vastenperiode in de 9e maand van de islamitische kalendar. Tijdens die periode eten en drinken moslims niet tussen zonsopgang en zonsondergang, om zo compassie te tonen voor de minderbedeelden van de samenleving.

Officieel duurt het Suikerfeest 3 dagen, maar de eerste dag is veruit de belangrijkste. Moslims wonen dan vaak een gebed bij in een moskee, en de rest van de dag wordt gevierd met uitgebreide maaltijden en het bezoeken van familie en vrienden. Dit jaar vindt het Suikerfeest plaats op 2 mei. Opvallend is dat er een verschil is in wanneer het Suikerfeest (en de Ramadan) worden gevierd per cultuur. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld mogelijk dat het feest voor Marokkanen en Turken (in Nederland de grootste groepen moslims) niet altijd op dezelfde tijd valt, maar in de praktijk wordt er vaak één datum voor genomen.

Meer informatie over het Suikerfeest is onder andere te vinden op Wikipedia. Eid mubarak!

Wens iemand een Fijne Suikerfeest!
Verwante Dagen

Witte Donderdag
28 maart
Witte Donderdag is traditioneel de dag vóór Goede Vrijdag, een katholieke feestdag waarop we het Laatste Avondmaal van Jezus Christus en zijn 12 apostelen vieren.

Goede Vrijdag
29 maart
Goede Vrijdag is een katholieke feestdag waar sommige mensen het vooral een goede vrijdag vinden omdat ze deze dag een snipperdagje hebben. Gelovigen herdenken echter de kruisiging van Jezus.

Tweede Pinksterdag
20 mei
Pinksteren valt op de 50e dag van Pasen (dus 49 dagen erna. Pasen valt dit jaar op 30 maart), en 10 dagen na de Hemelvaart van Jezus (dit jaar op 9 mei).

2
mei

2 mei

Eerdere edities:
In 2023: 21 april
In 2022: 2 mei
In 2021: 13 mei
Deze site gebruikt Cookies.