2 mei

Suikerfeest

LET OP: deze Dag is in 2022 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2022 versie van deze Dag.
2 mei 2022 - 277 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 18 maart 22:39

Suikerfeest

Categorie:
24-gift Feestdag

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Het Suikerfeest is de dag waarop het einde van de Ramadan wordt gevierd, en één van de belangrijkste feesten in de islam. De Ramadan is de vastenperiode in de 9e maand van de islamitische kalendar. Tijdens die periode eten en drinken moslims niet tussen zonsopgang en zonsondergang, om zo compassie te tonen voor de minderbedeelden van de samenleving.

Officieel duurt het Suikerfeest 3 dagen, maar de eerste dag is veruit de belangrijkste. Moslims wonen dan vaak een gebed bij in een moskee, en de rest van de dag wordt gevierd met uitgebreide maaltijden en het bezoeken van familie en vrienden. Dit jaar vindt het Suikerfeest plaats op 2 mei. Opvallend is dat er een verschil is in wanneer het Suikerfeest (en de Ramadan) worden gevierd per cultuur. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld mogelijk dat het feest voor Marokkanen en Turken (in Nederland de grootste groepen moslims) niet altijd op dezelfde tijd valt, maar in de praktijk wordt er vaak één datum voor genomen.

Meer informatie over het Suikerfeest is onder andere te vinden op Wikipedia. Eid mubarak!

Wens iemand een Fijne Suikerfeest!
Verwante Dagen

Kerstmis
25 december
Kerstmis is het feest waarop we vieren dat Jezus Christus is geboren. Voor het alom bekende kerstverhaal bent u bij ons aan het verkeerde adres, er zijn genoeg website op het web die dat veel beter kunnen.

St. Patricks Dag
17 maart
Net als Halloween is St. Patrick's Day een feestdag die oorspronkelijk niets met Nederland te maken heeft maar in de laatste jaren wel steeds vaker gevierd wordt in deze contrijen.

Kerstavond
24 december
Kerstavond is geen officiële feestdag, maar inmiddels is dit net zo goed een feest als kerst zelf. Reden genoeg voor ons om dit op te nemen in ons overzicht.

2
mei

2 mei

Eerdere edities:
In 2022: 2 mei
In 2021: 13 mei
In 2020: 23 mei
Komende Dagen
Wereld Kankerdag
Wereld Kankerdag
4 februari
Deze site gebruikt Cookies.