17 maart

St. Patricks Dag

17 maart - 12 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 10 november 21:41

St. Patricks Dag

Categorie:
24-gift Feestdag

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Net als Halloween is St. Patrick's Day een feestdag die oorspronkelijk niets met Nederland te maken heeft maar in de laatste jaren wel steeds vaker gevierd wordt in deze contrijen. De Dag is een culturele en religieuze viering van Sint Patrick, die vooral bekend staat als de brenger van het Christendom naar Ierland. In dat land is St. Patrick's Day dan ook een nationale feestdag. De Dag kenmerkt zich de laatste jaren vooral door het uitbundig uitdossen in groen.

Het klaverblad is een belangrijk symbool op de Dag. St. Patrick zou een klaver met drie bladen hebben gebruikt om Ieren de heilige drie-eenheid van het Christendom te leren. Hoewel het feest voornamelijk Angelsaksisch is, is St. Patrick's Day volgens sommigen de nationale dag die in meer landen wordt gevierd dan welke andere nationale dag ook.

Wikipedia is zoals altijd een goed begin van een zoektocht naar meer informatie.

Wens iemand een Fijne St. Patricks Dag!
Verwante Dagen

Bevrijdingsdag
5 mei
Op Bevrijdingsdag vieren we het heugelijke moment in onze vaderlandse geschiedenis waarop wij verlost werden van de tirannie van de Duitsers na de Tweede Wereldoorlog.

Koningsdag
27 april
Koningsdag, een dag voor het volk! Deze feestdag eren we de geboortedag van de vorst der vaderlanden, Prins Pils die met zijn tomeloze inzet iedere dag het instituut dat de constitutionele monarchie heet omhoog houdt.

Kerstmis
25 december
Kerstmis is het feest waarop we vieren dat Jezus Christus is geboren. Voor het alom bekende kerstverhaal bent u bij ons aan het verkeerde adres, er zijn genoeg website op het web die dat veel beter kunnen.

17
maart

17 mrt

Deze site gebruikt Cookies.