17 maart

St. Patricks Dag

17 maart - 98 dagen geleden elk jaar dezelfde datum
Aangepast op 12 oktober 20:20

St. Patricks Dag

Categorie:
24-gift Feestdag

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Net als Halloween is St. Patrick's Day een feestdag die oorspronkelijk niets met Nederland te maken heeft maar in de laatste jaren wel steeds vaker gevierd wordt in deze contrijen. De Dag is een culturele en religieuze viering van Sint Patrick, die vooral bekend staat als de brenger van het Christendom naar Ierland. In dat land is St. Patrick's Day dan ook een nationale feestdag. De Dag kenmerkt zich de laatste jaren vooral door het uitbundig uitdossen in groen.

Het klaverblad is een belangrijk symbool op de Dag. St. Patrick zou een klaver met drie bladen hebben gebruikt om Ieren de heilige drie-eenheid van het Christendom te leren. Hoewel het feest voornamelijk Angelsaksisch is, is St. Patrick's Day volgens sommigen de nationale dag die in meer landen wordt gevierd dan welke andere nationale dag ook.

Wikipedia is zoals altijd een goed begin van een zoektocht naar meer informatie.

Wens iemand een Fijne St. Patricks Dag!
Verwante Dagen

Eerste Paasdag
31 maart
Met Pasen vieren we dat Jezus Christus 2000 jaar geleden is opgestaan uit de dood, na zijn kruisiging een aantal dagen eerder (op Goede Vrijdag). In de loop der jaren zijn er veel elementen aan Pasen toegevoegd, zoals het zoeken van eieren en een enorme haas die ze verstopt.

Eid al-Fitr (Suikerfeest)
9 april
Eid al-Fitr is in Nederland ook wel bekend onder de naam Suikerfeest. Dat is de dag waarop het einde van de Ramadan wordt gevierd, en één van de belangrijkste feesten in de islam.

Moederdag
12 mei
Behoeft Moederdag nog extra informatie? Op deze Dag, iedere tweede zondag in mei, is het een feest voor de enige vrouw in ons leven die onvoorwaardelijk van ons houdt: Onze Moeder!

Deze site gebruikt Cookies.