22 juli

Roze Maandag

22 juli - over 151 dagen elke 4e maandag van juli
In 2020 op 27 juli
Aangepast op 30 november 00:00

Roze Maandag

Categorie:
112-group Mens en maatschappij

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Roze Maandag is één van de vele homofeesten die ons tolerante land rijk is. Naast Roze Zaterdag is Roze Maandag zowat het grootste feest waarin de LHTB-gemeenschap zich even helemaal vogelvrij mag noemen, en waarin we vieren dat het in Nederland niemand ene snars aangaat met wie je je bed deelt. Het feest vindt traditioneel plaats tijdens de eerste maandag van de Tilburgse kermis, waarbij de Kruikenzeikersstad voor een dag verandert in een groots festijn met een zuurstokroze mensenmassa.

Meer informatie is te vinden op www.RozeMaandag.nl.

Verwante Dagen

Wereld Habitatdag
6 oktober
Iedere eerste maandag van oktober is het Wereld Habitatdag. Deze Dag is door de Verenigde Naties opgericht om meer bewustzijn te cre?eren van hoe belangrijk een goede woonomgeving is.

Internationale Dag van de Vermisten
30 augustus
Wij raken wel eens een sok kwijt na het wassen. Heel vervelend, want dan heb je weer een incompleet paar. Gelukkig valt dat wel mee, maar je hebt ook mensen die veel meer kwijtraken, zoals hun portemonnee of hun huissleutels.

Dag van het Bewustzijn van Oudervervreemding
25 april
Oudervervreemding is een serieus probleem, ironisch genoeg vooral in de landen waar mensen het het best hebben. Hier in Nederland bijvoorbeeld zijn er net iets te veel bejaarden die wegkwijnen in verzorgingshuizen, en dat moeten we niet willen met z'n allen.

22
juli

22 jul

Komende Dagen
Wereld Denkdag
Wereld Denkdag
22 februari
Wereld Yogadag
Wereld Yogadag
22 februari
Dag van de Academies
Dag van de Academies
23 februari
Deze site gebruikt Cookies.