In verband met het verschijnen van Het krokettenboek van Johannes van Dam in 2014 heeft Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar 9 oktober uitgeroepen tot Nationale Krokettendag! En dat is niet zo maar 9 oktober, meneer Van Dam is dan namelijk jarig.
In Het krokettenboek staat alles wat Johannes weet over Kroketten en pleit hij voor een hogere plaats voor de kroket op de gastronomische ladder. Uiteraard doen ook Kwekkeboom en Van Dobben mee aan de Dag.
Gelukkig hebben we hier een frituurpan op de redactie en kunnen we in onze pauze wat kroketten in slaan. Dan kunnen we, aan het eind van deze Dag, onszelf eens lekker belonen met een duchtige vleessnack. Wij houden wel van gastronomie!
We worden allemaal een beetje dikker - wees eerlijk, ook bij u kan er waarschijnlijk wel wat vanaf. Is helemaal niet erg, we moeten gewoon een beetje beter opletten op wat we eten.
Op een doordeweekse dag, als er gewoon een Knorr Wereldgerecht op tafel moet komen, dan gooien we gewoon een mes en vork naast ons bord neer en gaat de pan op tafel.
Als Nederland een nationaal gerecht heeft, dan is het boerenkool. Een goede, stevige maaltijd, gemaakt voor en door de keiharde landarbeiders die hun koolhydraten nodig hebben na een koude dag op het land.