18 januari

Lelijke Truiendag

LET OP: deze Dag is in 2018 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2018 versie van deze Dag.
aandacht18 januari 2018 - 2375 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 januari 08:54

Lelijke Truiendag

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Wij krijgen wel eens de vraag of iedereen een Dag uit kan roepen. Daarop antwoorden wij eerlijk dat dat kan. En het gebeurt ook wel eens. Deze Lelijke Truiendag is begonnen met een facebookpagina door twee individuen die erkenning kreeg in de radio-uitzending van 3FM. Vervolgens gaat het balletje rollen, en wordt deze Dag in heel Nederland gevierd.

De Lelijke Truiendag is een Dag waarop je ongegeneerd jezelf kunt zijn: trek je allerlelijkste trui aan die je ooit hebt aangeschaft! Alhoewel 3FM claimt dat de Dag al drie keer is gevierd, en dit de vierde editie moet zijn, is de populariteit van de Dag pas dit jaar gegroeid tot landelijke bekendheid. De Dag heeft opvallend veel weg van de Engelse Christmas Jumper Day, een Dag waarop je zo'n oerlelijke kersttrui aan moet doen voor het goede doel (in dit geval Save the Children). Hier deden al verscheidene bekende mensen aan mee.

Ook in Nederland doen bekende mensen mee met de Dag. Zo is Ronald Koeman al gestrikt voor de Dag, en staat twitter bol van tweets met afgrijselijke voorbeelden. Het bericht over de Dag is via 3FM hier te vinden maar check vooral de oorspronkelijke facebookpagina. Oh ja, en doe niet meteen je warmste trui aan, want dan heeft u 6 februari niks meer te vieren!

Wens iemand een Fijne Lelijke Truiendag!
Verwante Dagen

Internationale Dag van Rare Loopjes
7 januari
In januari is het nog niet zo druk qua themadagen. Daarom is een geinig initiatief af en toe wel eens nodig. Op $datum bestaat zo'n initiatief. Het is dan namelijk de Internationale Dag van Rare Loopjes (The International Day of Silly Walks).

Internationale Praat als een Piraatdag
19 september
Arrr an' avast! Ieder jaar op 19 september is het Praat als een Piraatdag! Deze niet al te serieuze Dag komt - uiteraard - uit Amerika. De Dag is opgericht omdat het praten als een piraat gewoon heel vermakelijk is.

Internationale Dag van het Geluk
20 maart
Op 28 juni 2012 hebben de Verenigde Naties besloten dat het allemaal wel eens wat vrolijker mag. Op 20 maart elk jaar willen we dan ook geen enkel chagrijnig gezicht zien, want het is Internationale Dag van het Geluk.

18
januari

18 jan

Eerdere edities:
In 2019: 21 januari
In 2018: 18 januari
In 2017: 19 januari
Komende Dagen
Roze Maandag
Roze Maandag
22 juli
Deze site gebruikt Cookies.