21 januari

Lelijke Truiendag

aandacht21 januari - 265 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 5 april 11:01

Lelijke Truiendag

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Wij krijgen wel eens de vraag of iedereen een Dag uit kan roepen. Daarop antwoorden wij eerlijk dat dat kan. En het gebeurt ook wel eens. Deze Lelijke Truiendag is begonnen met een facebookpagina door twee individuen die erkenning kreeg in de radio-uitzending van 3FM. Vervolgens gaat het balletje rollen, en wordt deze Dag in heel Nederland gevierd.

De Lelijke Truiendag is een Dag waarop je ongegeneerd jezelf kunt zijn: trek je allerlelijkste trui aan die je ooit hebt aangeschaft! Alhoewel 3FM claimt dat de Dag al drie keer is gevierd, en dit de vierde editie moet zijn, is de populariteit van de Dag pas dit jaar gegroeid tot landelijke bekendheid. De Dag heeft opvallend veel weg van de Engelse Christmas Jumper Day, een Dag waarop je zo'n oerlelijke kersttrui aan moet doen voor het goede doel (in dit geval Save the Children). Hier deden al verscheidene bekende mensen aan mee.

Hoewel de Dag tot 2017 door grote namen als Ronald Koeman en Giel Beelen werd gevierd, is de aandacht anno 2019 wat afgezakt. De twitterpagina wordt nog wel bijgehouden, want hier staat dat het in 2019 gewoon op 21 januari gevierd wordt. Oh ja, en doe niet meteen je warmste trui aan, want dan heeft u 6 februari niks meer te vieren!

Wens iemand een Fijne Lelijke Truiendag!
Verwante Dagen

Dag van de Escape Room
1 oktober
Weet u wat een escape room is? Het relatief nieuwe concept, waarin u opgesloten wordt in een kamer en er door middel van spelletjes en puzzels binnen een uur uit moet ontsnappen verovert in razend tempo de wereld, en dat is reden genoeg om $datum uit te roepen tot Dag van de Escape Room.

Dag van de Goede Daad
7 april
Heerlijk, zulke Dagen. De Dag van de Goede Daad. Omdat we gewoon af en toe elkaar moeten helpen. Oude vrouwen de weg over helpen steken, een gevonden portemonnee naar het politiebureau brengen, of uw buurmans auto wassen.

Sint Pannekoek
29 november
Ook Fijnedagvan.nl kan er niet meer aan ontsnappen. Deze ludieke uit de hand gelopen stripgrap van Jan, Jans en de Kinderen is een officiële Dag van. Zelfs het AD, NOS en NU.

21
januari

21 jan

Eerdere edities:
In 2018: 18 januari
In 2017: 19 januari
In 2016: 21 januari
Deze site gebruikt Cookies.