18 januari

Lelijke Truiendag

LET OP: deze Dag is in 2018 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2018 versie van deze Dag.
aandacht18 januari 2018 - 2075 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 januari 08:54

Lelijke Truiendag

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Wij krijgen wel eens de vraag of iedereen een Dag uit kan roepen. Daarop antwoorden wij eerlijk dat dat kan. En het gebeurt ook wel eens. Deze Lelijke Truiendag is begonnen met een facebookpagina door twee individuen die erkenning kreeg in de radio-uitzending van 3FM. Vervolgens gaat het balletje rollen, en wordt deze Dag in heel Nederland gevierd.

De Lelijke Truiendag is een Dag waarop je ongegeneerd jezelf kunt zijn: trek je allerlelijkste trui aan die je ooit hebt aangeschaft! Alhoewel 3FM claimt dat de Dag al drie keer is gevierd, en dit de vierde editie moet zijn, is de populariteit van de Dag pas dit jaar gegroeid tot landelijke bekendheid. De Dag heeft opvallend veel weg van de Engelse Christmas Jumper Day, een Dag waarop je zo'n oerlelijke kersttrui aan moet doen voor het goede doel (in dit geval Save the Children). Hier deden al verscheidene bekende mensen aan mee.

Ook in Nederland doen bekende mensen mee met de Dag. Zo is Ronald Koeman al gestrikt voor de Dag, en staat twitter bol van tweets met afgrijselijke voorbeelden. Het bericht over de Dag is via 3FM hier te vinden maar check vooral de oorspronkelijke facebookpagina. Oh ja, en doe niet meteen je warmste trui aan, want dan heeft u 6 februari niks meer te vieren!

Wens iemand een Fijne Lelijke Truiendag!
Verwante Dagen

Kapladag
4 november
Kapla is voor de een bekend, nostalgisch speelgoed, maar menig lezer zal er nog nooit van hebben gehoord. Geen zorg, wij zijn er om u op weg te helpen én u te vertellen dat er een hele Dag voor in het leven is geroepen.

Dag van het Sprookje
7 juli
De Dag van het Sprookje is een initiatief van de Efteling dat in 2007 werd gehouden op 7 juli. Een logische datum, want 07-07-'07. Het (magische) nummer 7 is symbolisch, en komt in veel populaire sprookjes voor - 7-mijlslaarzen, 7 dwergen, 7 geitjes.

Wereld Funs-Dag
19 september
Er zijn niet heel veel mensen meer die Funs heten. Funs Pollux en Funs Pubben zijn 2 van de slechts 65 mannen die wereldwijd nog de typisch Limburgse naam dragen.

18
januari

18 jan

Eerdere edities:
In 2019: 21 januari
In 2018: 18 januari
In 2017: 19 januari
Deze site gebruikt Cookies.