18 januari

Lelijke Truiendag

LET OP: deze Dag is in 2018 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2018 versie van deze Dag.
aandacht18 januari 2018 - 766 dagen geleden elk jaar op een andere datum
Aangepast op 17 januari 08:54

Lelijke Truiendag

Categorie:
114-balloon Plezier

Waar gevierd:
Nationaal

Bron:
Deze website

Wij krijgen wel eens de vraag of iedereen een Dag uit kan roepen. Daarop antwoorden wij eerlijk dat dat kan. En het gebeurt ook wel eens. Deze Lelijke Truiendag is begonnen met een facebookpagina door twee individuen die erkenning kreeg in de radio-uitzending van 3FM. Vervolgens gaat het balletje rollen, en wordt deze Dag in heel Nederland gevierd.

De Lelijke Truiendag is een Dag waarop je ongegeneerd jezelf kunt zijn: trek je allerlelijkste trui aan die je ooit hebt aangeschaft! Alhoewel 3FM claimt dat de Dag al drie keer is gevierd, en dit de vierde editie moet zijn, is de populariteit van de Dag pas dit jaar gegroeid tot landelijke bekendheid. De Dag heeft opvallend veel weg van de Engelse Christmas Jumper Day, een Dag waarop je zo'n oerlelijke kersttrui aan moet doen voor het goede doel (in dit geval Save the Children). Hier deden al verscheidene bekende mensen aan mee.

Ook in Nederland doen bekende mensen mee met de Dag. Zo is Ronald Koeman al gestrikt voor de Dag, en staat twitter bol van tweets met afgrijselijke voorbeelden. Het bericht over de Dag is via 3FM hier te vinden maar check vooral de oorspronkelijke facebookpagina. Oh ja, en doe niet meteen je warmste trui aan, want dan heeft u 6 februari niks meer te vieren!

Wens iemand een Fijne Lelijke Truiendag!
Verwante Dagen

Dag van de Animator
30 juli
Je zult maar met je kroost op een camping staan. Dan kun je maar beter hopen dat ze veel lezen of zichzelf op een andere manier kunnen vermaken, want wat moeten ze anders?

Dag van de Escape Room
1 oktober
Weet u wat een escape room is? Het relatief nieuwe concept, waarin u opgesloten wordt in een kamer en er door middel van spelletjes en puzzels binnen een uur uit moet ontsnappen verovert in razend tempo de wereld, en dat is reden genoeg om $datum uit te roepen tot Dag van de Escape Room.

Oudejaarsavond
31 december
Oké, het is dan wel geen officiële feestdag, maar oudejaarsavond wordt door iedereen gevierd. En daar gaat het ons om. Gezellig met vrienden en familie, oliebollen en appelbeignets, aftellen tot het nieuwe jaar ons tegemoet komt.

18
januari

18 jan

Eerdere edities:
In 2019: 21 januari
In 2018: 18 januari
In 2017: 19 januari
Komende Dagen
Wereld RSI-Dag
Wereld RSI-Dag
28 februari
Deze site gebruikt Cookies.