Tegelijkertijd als de VN de Dag van de Duurzame Gastronomie organiseert is het werelddag van de Sushi. Uitgeroepen door ene DeMay via facebook en misschien nog wel meer in het nieuws dan Gastronomiedag....
Nou komen we voor een lastige keuze te staan. Moeten we dus technisch gezien duurzame sushi gaan eten vanavond... dat wordt lastig. Toch maar kiezen dan. Wat doet u? Sushi? Of toch maar een vegaburgertje met aardappelen en sla?
Als je een zware, stressvolle baan hebt, zoals wij hier op de redactie, heb je soms een goede borrel nodig. Na een tijdje voldoet een biertje of twee niet meer, en grijp je dan naar de fles.
Je kunt jezelf wel 'de beste druif ter wereld' noemen, maar zolang je geen eigen Dag Van naar je vernoemd krijgt is dat natuurlijk een lege term. De enige druif die daarom die titel mag dragen is de Argentijnse malbecdruif, die volgens kenners ook de beste wijn ter wereld oplevert.
Als Nederland een nationaal gerecht heeft, dan is het boerenkool. Een goede, stevige maaltijd, gemaakt voor en door de keiharde landarbeiders die hun koolhydraten nodig hebben na een koude dag op het land.