Tegelijkertijd als de VN de Dag van de Duurzame Gastronomie organiseert is het werelddag van de Sushi. Uitgeroepen door ene DeMay via facebook en misschien nog wel meer in het nieuws dan Gastronomiedag....
Nou komen we voor een lastige keuze te staan. Moeten we dus technisch gezien duurzame sushi gaan eten vanavond... dat wordt lastig. Toch maar kiezen dan. Wat doet u? Sushi? Of toch maar een vegaburgertje met aardappelen en sla?
Omdat duurzaamheid helemaal hip is moet de wereld vergroenen. Zelfs als u uit eten gaat ontkomt u er niet aan. Dat wordt op 18 juni extra erg, want dan is het namelijk de Internationale Dag van de Duurzame Gastronomie.
Bakken. Braden. Koken. Roeren. Er een omelet, wentelteefjes of pannenkoeken van maken. In de salade verwerken. Tot een cocktail uitroepen. Op toastjes smeren.
Op 28 mei doen we ons te goed aan een smakelijk onderwerp: de hamburger. Objectief het lekkerste eten ooit: groente, vlees, en met frietjes erbij ook nog aardappelen.