17 november

Internationale Leer-over-het-jodendom Dag

aandacht17 november - over 119 dagen elke 3e zondag van november
In 2020 op 15 november
Aangepast op 21 maart 09:46

Internationale Leer-over-het-jodendom Dag

Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Iedere derde zondag in November vindt de Global Day of Jewish Learning plaats. In 2014 alweer voor de vijfde keer. Hoewel het een echte studiedag betreft is dit geen normale dag om over de leer van het jodendom te lezen. Het is een wereldwijde Dag georganiseerd door 400 organisaties uit 40 landen die de Talmoed onder de aandacht brengen.

In Nederland wordt dit door Crescas gedaan in samenwerking met stichting ParDes. Niet alleen rabbijnen, maar iedereen die geïnteresseerd is mag dan ook aan de Dag meedoen. Lees over de helden en schurken dezer geloof, of laat gewoon uw baard staan, en zorg vanavond voor een echte koosjere maaltijd.

Wens iemand een Fijne Internationale Leer-over-het-jodendom Dag!
Verwante Dagen

Tweede Paasdag
22 april
Met Pasen vieren we dat Jezus Christus 2000 jaar geleden is opgestaan uit de dood, na zijn kruisiging een aantal dagen eerder (op Goede Vrijdag). In de loop der jaren zijn er veel elementen aan Pasen toegevoegd, zoals het zoeken van eieren en een enorme haas die ze verstopt.

Dag van het Jeugdpastoraat
16 maart
Jongeren en de kerk, dat is een moeizame combinatie. Steeds minder jeugdigen bezoeken het huis van God, en daardoor lopen kerken leger en leger. De schuld ligt niet alleen bij de jongeren zelf, maar ook bij de kerken, vindt de Stichting Chris en Voorkom, een christelijke organisatie die opkomt voor jongeren.

Wereld Religiedag
20 januari
Religie. Nog zo'n heikel punt. In een tijd waarin bepaalde politici de islam verketteren de katholieke kerk allang niet meer zo belangrijk is als het ooit was, is wat meer vertrouwen en wederzijds respect best wenselijk.

17
november

17 nov

Eerdere edities:
In 2014: 16 november
Deze site gebruikt Cookies.