17 november

Internationale Leer-over-het-jodendom Dag

aandacht17 november - over 2 dagen elke 3e zondag van november
In 2020 op 15 november
Aangepast op 21 maart 09:46

Internationale Leer-over-het-jodendom Dag

Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Iedere derde zondag in November vindt de Global Day of Jewish Learning plaats. In 2014 alweer voor de vijfde keer. Hoewel het een echte studiedag betreft is dit geen normale dag om over de leer van het jodendom te lezen. Het is een wereldwijde Dag georganiseerd door 400 organisaties uit 40 landen die de Talmoed onder de aandacht brengen.

In Nederland wordt dit door Crescas gedaan in samenwerking met stichting ParDes. Niet alleen rabbijnen, maar iedereen die geïnteresseerd is mag dan ook aan de Dag meedoen. Lees over de helden en schurken dezer geloof, of laat gewoon uw baard staan, en zorg vanavond voor een echte koosjere maaltijd.

Wens iemand een Fijne Internationale Leer-over-het-jodendom Dag!
Verwante Dagen

Wereld Gebedsdag
1 maart
Opvallend voor de Wereld Gebedsdag, is dat dit een Dag is die voornamelijk bedoeld is voor vrouwen. Volgens de officiële website is het doel van de Dag om "Samen te vieren en te delen", door wereldwijd "vrouwen te verenigen in een keten van gebed".

Dag van het Kerkblad
25 mei
Het gaat niet goed met de kerk, met leeglopende banken en steeds minder religie in de maatschappij. Maar de eeuwenoude organisatie heeft één troef in handen waarmee het denkt meer gelovigen te kunnen aantrekken: het kerkblad!

Allerzielen
2 november
Allerzielen is nauw verbonden met Allerheiligen en is een oude Christelijke feestdag, ieder jaar op 2 november. Deze Dag is bedoeld om onze overleden dierbaren te eren.

17
november

17 nov

Eerdere edities:
In 2014: 16 november
Deze site gebruikt Cookies.