20 november

Internationale Leer-over-het-jodendom Dag

20 november - 7 dagen geleden elke 3e zondag van november
In 2023 op 19 november
Aangepast op 1 januari 12:33

Internationale Leer-over-het-jodendom Dag

Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Iedere derde zondag in November vindt de Global Day of Jewish Learning plaats. In 2014 alweer voor de vijfde keer. Hoewel het een echte studiedag betreft is dit geen normale dag om over de leer van het jodendom te lezen. Het is een wereldwijde Dag georganiseerd door 400 organisaties uit 40 landen die de Talmoed onder de aandacht brengen.

In Nederland wordt dit door Crescas gedaan in samenwerking met stichting ParDes. Niet alleen rabbijnen, maar iedereen die geïnteresseerd is mag dan ook aan de Dag meedoen. Lees over de helden en schurken dezer geloof, of laat gewoon uw baard staan, en zorg vanavond voor een echte koosjere maaltijd.

Wens iemand een Fijne Internationale Leer-over-het-jodendom Dag!
Verwante Dagen

Dag van het Jodendom
17 januari
Op $datum vindt de Dag van het Jodendom plaats. De Nederlandse Bisschoppen willen op deze datumextra aandacht besteden aan de relatie tussen Christenen en Joden en welk belang de kerk daarbij kan hebben.

Hervormingsdag
31 oktober
Hervormingsdag of Reformatiedag is een herdenkingsdag op $datum in de protestantse kerk. Deze Dag staat in het teken van Maarten Luther, die op 31 oktober 1517 zijn 95 stellingen tegen situaties in de Rooms-Katholieke Kerk heeft gepubliceerd.

Internationale Dag van het Humanisme
21 juni
Ieder jaar op 21 juni vieren we Wereld Humanismedag. Op deze datum staan wereldwijd allerlei humanistische clubs stil bij hun eigen 'geloof' - voor zover we dat zo mogen noemen.

20
november

20 nov

Eerdere edities:
In 2021: 21 november
In 2020: 15 november
In 2019: 17 november
Deze site gebruikt Cookies.