20 november

Internationale Leer-over-het-jodendom Dag

LET OP: deze Dag is in 2022 voor het laatst gevierd. U bekijkt nu de 2022 versie van deze Dag.
20 november 2022 - 379 dagen geleden elke 3e zondag van november
In 2024 op 17 november
Aangepast op 1 januari 12:33

Internationale Leer-over-het-jodendom Dag

Categorie:
201-religion Religie

Waar gevierd:
Internationaal

Bron:
Deze website

Iedere derde zondag in November vindt de Global Day of Jewish Learning plaats. In 2014 alweer voor de vijfde keer. Hoewel het een echte studiedag betreft is dit geen normale dag om over de leer van het jodendom te lezen. Het is een wereldwijde Dag georganiseerd door 400 organisaties uit 40 landen die de Talmoed onder de aandacht brengen.

In Nederland wordt dit door Crescas gedaan in samenwerking met stichting ParDes. Niet alleen rabbijnen, maar iedereen die geïnteresseerd is mag dan ook aan de Dag meedoen. Lees over de helden en schurken dezer geloof, of laat gewoon uw baard staan, en zorg vanavond voor een echte koosjere maaltijd.

Wens iemand een Fijne Internationale Leer-over-het-jodendom Dag!
Verwante Dagen

Wereld Gebedsdag
3 maart
Opvallend voor de Wereld Gebedsdag, is dat dit een Dag is die voornamelijk bedoeld is voor vrouwen. Volgens de officiële website is het doel van de Dag om "Samen te vieren en te delen", door wereldwijd "vrouwen te verenigen in een keten van gebed".

Tweede Paasdag
10 april
Met Pasen vieren we dat Jezus Christus 2000 jaar geleden is opgestaan uit de dood, na zijn kruisiging een aantal dagen eerder (op Goede Vrijdag). In de loop der jaren zijn er veel elementen aan Pasen toegevoegd, zoals het zoeken van eieren en een enorme haas die ze verstopt.

Jom Kipoer
25 september
Jom Kipoer is een Joodse feestdag die doorgaans ergens in het najaar wordt gevierd. Het is de belangrijkste feestdag binnen dit geloof. Jom Kipoer, een vertaling het Hebreeuwse Yom HaKippurim, is een dag waarop Joden aan boetedoening doen en vergiffenis vragen voor hun zonden.

20
november

20 nov

Eerdere edities:
In 2022: 20 november
In 2021: 21 november
In 2020: 15 november
Deze site gebruikt Cookies.